Laporta kreće po velika pojačanja
Foto - EPA

Sprema velike stvari

Laporta kreće po velika pojačanja

Midhat Šljivak

Novi predsjednik Barcelone Joan Laporta ima velike planove.

Čovjek koji je u prvom mandatu od 2003. do 2010. godine klub vodio do velikih uspjeha sada ima velike planove za budućnost i želi vratiti Barcelonu na sam vrh evropskog fudbala.

Iako je klub u ogromnim dugovima, Laporta će pokušati da dovede velika pojačanja, a katalonski mediji tvrde da su na njegovoj listi pojačanja Erling Haaland i David Alaba.

On će ovog ljeta pokušati dovesti barem jednog od njih. Za Haalanda je potrebno izdvojiti ukupno 100 miliona eura sa provizijama i ovaj novac Laporta bi skupio prodajom određenih fudbalera.

Sa druge strane David Alaba može doći kao slobodan igrač. Međutim, njegov agent Pini Zahavi tvrdi da 'nema istine' da je išta dogovoreno sa katalonskim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zahavi i Alaba su u proteklom periodu naljutili mnoge klubove sa brojnim zahtjevima za potpis i bit će interesantno vidjeti gdje će on na kraju završiti.

Barcelona je u ovom slučaju samo jedna od opcija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ma ja, 1.2 Milliarde dugova oni bi da dovode zvijezde...
6 0
rime_
300mil za Coutinha i Dembelea ih nicemu naucilo nije.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi