Barcelona predstavlja tri nova igrača naredne sedmice, ali to je tek početak velikih promjena

Najavljena pojačanja

Barcelona predstavlja tri nova igrača naredne sedmice, ali to je tek početak velikih promjena

Edmir Škorić

Barcelona je uveliko aktivna na tržištu i u narednim će danima predstavici tri nova igrača.

Očekuju se velike promjene u ekipi Barcelone, bez obzira na to ostaje li Ronald Koeman trener.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, nedavno je najavio kadrovsku revoluciju. Za sada je, čini se, jasno da će na Camp Nou doći trojica novih igrača, a tek treba da krenu odlasci kojih će biti više nego ikada ranije.

Pojačanja koja dolaze u Barcelonu uglavnom su provjerena i dolaze iz Premier lige. Prvo i najzvučnije je Sergio Aguero, koji je već sve dogovorio s Kataloncima i naredne sedmice će biti predstavljen.

Takođe, Barca će predstaviti i mladog štopera Erica Garciju, koji je ponikao u Barceloni, ali je četiri godine boravio u Manchester Cityju i sada se vraća na Camp Nou.

Treće pojačanje bit će Georginio Wijnaldum. Njegov agent boravio je u Barceloni proteklih dana kako bi finalizirali posao. Tridesetogodišnjak će potpisati ugovor na tri godine i dolazi iz Liverpoola kao slobodan igrač.

Moguće je da on neće biti jedini Nizozemac koji će ovog ljeta doći u Barcelonu, s obzirom da klub pokušava dogovoriti transfer Memphisa Depayja iz Lyona. I njemu ugovor s Lyonom ističe krajem juna, pa bi takođe bez odštete potpisao ugovor s Barcom.

No, tu nije kraj. Barcelona planira za devet miliona eura otkupiti ugovor Emersona, koji igra u Betisu i jedan je od najboljih desnih bekova u La Ligi, ali nije poznato šta će onda biti sa Serginom Destom i Sergijom Robertom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Barcelone, Emersona žele PSG i Milan, tako da nije isključeno da ipak Barcelona ostane uskraćena za njegov potpis ovog ljeta.

Što se tiče odlazaka, Miralem Pjanić, Philipe Coutinho i Samuel Umtiti su među onima koje Barcelona želi da proda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti