De Ligt: Glasine o mom prelasku u Barcelonu nemaju smisla

Ostaje u Juventusu

De Ligt: Glasine o mom prelasku u Barcelonu nemaju smisla

E. Škorić

Matthijs de Ligt nema namjeru da napusti Juventus ovog ljeta.

Pojavio se interes Barcelone za talentovanog nizozemskog reprezentativca i štopera Juventusa, ali njegova je želja da ostane član torisnke momčadi.

"Jako sam sretan u Juveu. Tamo se osjećam kao kod kuće. Osjećam se dobro na terenu i također vrijedno. Bi li me pustili u drugi tim? Puno je klubova koji imaju problema s novcem, ali to morate pitati klub. Glasine o mom prelasku u Barcelonu? Ne znam, sad nemaju smisla", rekao je De Ligt, pa je dodao:

"To mi nije važno i niko me nije obavijestio o takvom nečemu. Sezona je bila fizički i psihički teška, bilo je dobrih i loših trenutaka. Bio sam odsutan tri mjeseca, vratio sam se i bio pozitivan na koronavirus. Da ste prije tri sedmice rekli da ćemo osvojiti italijanski kup i plasirati se u Ligu prvaka, svi bismo to potpisali".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Govorio je i bivšem treneru Andrei Pirli.

"Andrea Pirlo? Bio sam sretan s njim, vjerovao mi je i pokušao mi pomoći u razvoju. Međutim, klub je taj koji odlučuje. Prošle godine trener (Maurizio Sarri op.a) dobio je otkaz, iako je osvojio naslov. Massimiliano Allegri? U prošlosti mu je dobro išlo. Ne poznajem ga osobno, ali mislim da zna moje ime", dodao je De Ligt, aludiravši an to da je 2019. godine kao igrač Ajaxa izbacio Allegrijev Juve u Ligi prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi