Barcelona ponudila Xaviju ugovor, a onda se ekspresno oglasio katarski Al Sadd

Jasna poruka za Katalonce

Barcelona ponudila Xaviju ugovor, a onda se ekspresno oglasio katarski Al Sadd

Endin Čaušević

U španskim medijima jutros su se pojavile informacije da će Xavi Hernandez biti novi trener Barcelone.

Ernesto Valverde bi u ponedjeljak mogao dobiti otkaz jer je zakazan sastanak uprave kluba, a čini se da u Barceloni pokušaju što prije naći novog trenera.

Iako se špekulisalo da su glavne mete Ronald Koeman i Thierry Henry čini se da to nije baš istina. Katalonski Sport objavio je da Barca želi šansu dati legendarnom Xaviju koji je tek nedavno preuzeo trenersku klupu katarskog Al Sadda.

Xavi je u Al Saddu igrao četiri sezone, a nakon što je prošle godine završio karijeru dobio je trenerski posao u ovom klubu. Jasno je da mu je sad da jednog dana vodi Barcelonu, ali niko nije očekivao da bi to moglo biti tako brzo.

Navodno, Eric Abidal i Oscar Grau su otputovali u Dohu na razgovor s Xavijem i ponudili mu ugovor do ljeta 2022. godine. Ukoliko Xavi prihbati ponudu napustit će Al Sadd nakon večerašnje utakmice protiv Al Rayyana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, u Al Saddu nisu baš oduševljeni ponašanjem čelnih ljudi Barcelone i poslali su im jasnu poruku.

"Normalno je očekivati da se Xavi jednog dana vrati u Barcelonu jer je to njegova kuća. Ipak, on je trener Al Sadda i trenutno je samo na to fokusiran. Mi znamo da će klub veličine Barcelone u pregovore ući preko zvaničnih kanala koji služe za to, a ne da pregovaraju bez našeg znanja", poručili su iz katarskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi