Barcelona poslala spektakularnu ponudu Antoineu Griezmannu
Izgleda da je došao trenutak za još jedan spektakularan transfer. Antoine Griezmann je dobio ponudu koja se ne odbija tako lako (Foto: EPA)

L'Equipe tvrdi

Barcelona poslala spektakularnu ponudu Antoineu Griezmannu

M. Šljivak

Najbolji evropski klubovi polako se spremaju za ljetni prelazni rok.

Većina će ih izdvojiti ogromna sredstva za pojačanja, a Barcelona će tokom ljeta tražiti napadača, koji će zamijeniti iskusnog Urugvajca Luisa Suareza.

Iako se katalonski div povezivao sa dovođenjem srbijanskog fudbalera Luke Jovića iz Eintrachta, čini se kako su odlučili ipak uložiti nešto više novca i ponovo će pokušati da dovedu fudbalera Atletico Madrida Antoinea Griezmanna.

Kako tvrdi L'Equipe, rukovodstvo katalonskog velikana poslalo je francuskom napadaču službenu ponudu. Ona iznosi fantastičnih 16 miliona eura po sezoni i nadaju se da će prihvatiti njihovu ponudu.

Griezmann se i prije godinu dana povezivao sa Barcom. Međutim, od transfera nije bilo ništa. Produžio je ugovor sa Atleticom proteklog ljeta i on mu važi do 2023. godine.

Ipak, sada je stigla još jedna ponuda sa Nou Campa. Biće zanimljivo vidjeti hoće li je Griezmann prihvatiti ili će se ponovo odlučiti na ostanak u Madridu.

Griezmannova vrijednost trenutno je 150 miliona eura i ta cifra će vjerovatno biti dovoljna za Atletico u ovom slučaju, dok je fudbaleru ponuđen petogodišnji ugovor. Ipak, prema informacijama, Barca će ponuditi nešto manje novca, odnosno ponuda će iznositi 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski napadač je član Jorgandžija postao 2014. godine. Stigao je iz Real Sociedada i u Atleticu je postao svjetska klasa.

Za klub je ukupno odigrao 247 utakmica i postigao je 130 golova, od čega je 18 zabio ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi