Barcelona potvrdila, legenda napušta klub

Javier Mascherano ide u Kinu

Barcelona potvrdila, legenda napušta klub · Zvanično

E. Škorić

Kako se i najavljivalo, iskusni veznjak odlazi iz Barcelone.

Javier Mascherano je sedam i po godina nosio dres Barcelone, koja je danas objavila kako će do kraja mjeseca iskusni Argentinac napustiti klub.

Mascherano je osvojio četiri naslova La Lige s Barcelonom, isto toliko trofej Kupa Kralja, tri puta Superkup Španije, dva trofeja Lige prvaka i dva trofeja Svjetskog klupskog prvenstva.

Navodno Mascherano odlazi u Kinu u narednim danima, a u karijeri je ranije igrao za River Plate, Corinthians, West Ham i Liverpool.

U svakom slučaju, godinama unazad bio je važna karikra u timu Barcelone, no sada je već u 33. godini i Barci treba svježe krvi, a zahvalni stoper/veznjak ima priliku da dobije unosan ugovor u Kini za kraj karijere.

U Barceloni je od 2010. godine odigrao 584 utakmice i postigao je šest pogodaka. "San je postao stvarnost", kazao je Mascherano 30. avgusta 2010. godine kada je tek došao u Kataloniju, a sada odlazi svijetla obraza, a navijači ovog kluba na društvenim mrežama mu se na sve načine zahvaljuju za ono što je napravio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Barcelone pozivaju navijače da dođu na Nou Camp i da podrže Mascherana, te da mu ovacijama pokažu koliko je bitan dio kolektiva, a uostalom da pomognu klubu da izbori polufinale Kupa Kralja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi