Mascherano tvrdi kako je 2014. bio u velikom iskušenju

Trebao napustiti Barcelonu

Mascherano tvrdi kako je 2014. bio u velikom iskušenju

E. Ganibegović

Argentinski internacionalac Javier Mascherano je otkrio da je 2014. godine bio veoma blizu prelaska u redove Napolija, kojeg je tada vodio Rafa Benitez, ali Barcelona je blokirala taj transfer. 

Mascherano će vjerovatno nakon punih sedam godina napustiti Camp Nou u januaru. Navodno, on će svoju karijeru nastaviti u Kini gdje će potpisati za Habei China Fortunu.

"Imao sa mogućnost da napustim Barcelonu 2014. godine i u tom trenutku Benitezov Napoli je bio opcija", rekao je Javier španskim medijima.

"Rekao sam sportskom direktoru da je moja era u dresu Barcelone završena, ali on je rekao da nije pošto je klub i dalje računao na mene."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Novi trener u to vrijeme, Luis Enrique, također mi je rekao da sam mu potreban, ali moram priznati da sam bio u velikom iskušenju, pošto mi se dobala ideja odlaska kod Beniteza."

"Benitez je mnogo toga uradio za moju karijeru i nikada mu se neću moći dovoljno zahvaliti za to", dodao je veznjak Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi