Barcelona pregazila Granadu

Hat-trick Messija u pobjedi katalonske ekipe

Barcelona pregazila Granadu

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone savladali su na domaćem terenu Granadu (4:0) u okviru 19. kola španske Primere.

Aktuelni prvak Španije danas je bez većih problema stigao do nove pobjede u španskoj Primeri, te su se tako, barem na kratko, vratili na čelo tabele. Barcelona je do vodstva stigla u osmoj minuti utakmice kada je nakon sjajne asistencije Arde Turana mrežu Granade zatresao Lionel Messi.

Samo šest minuta kasnije katalonska ekipa je udvostručila prednost. Ovaj put u ulozi asitenta bio je Luis Suarez, a strijelac je ponovo bio Messi.

U 26. minuti nevjerovatno priliku propustio je Suarez. Urugvajac je odigrao sjajan dupli pas sa Neymarom, prošao je protivničkog golmana, ali je onda sa pet metara uspio da promaši prazan gol.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Barcelone. Nakon nekoliko prilika domaći su uspjeli postići i treći gol. U 58. minuti Neymar je pogodio stativu, a lopta se odbila do Messija koji je postigao svoj hat-trick. U finišu utakmice domaći su stigli i do četvrog gola, a ovaj put strijelac je bio Neymar.

Zanimljivo da je ovo bio prvi hat-trick Messija u španskoj Primeri nakon deset mjeseci. Međutim, fascinantno je da je Messi učestvovao u sedam od osam golova Barce u 2016. godini.

Barcelona je prva na tabeli Primere sa 42 boda, dok je Granada na 17. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Primera, 19. kolo:

Barcelona - Granada 4:0

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti