Mislili su da će Xavi smiriti strasti oko Dembelea, a on iskreno poručio: "Neka navijači..."

Igrača PSG-a sutra čeka pravi pakao

Mislili su da će Xavi smiriti strasti oko Dembelea, a on iskreno poručio: "Neka navijači..."

Endin Čaušević

Barcelona sutra na svom terenu igra protiv PSG-a revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a u centru pažnje nalazi se Ousmane Dembele kojeg na Montjuicu čeka paklen doček. O tome je danas pričao i Xavi Hernandez od kojeg se očekivalo da malo smiri situaciju, ali je on iskreno rekao šta misli o svemu.

PSG i Barcelona su prošle sedmice odigrali sjajnu utakmicu na Parku prinčeva u kojoj je katalonski klub na kraju uspio da slavi sa 3:2 i dođe do prednosti pred revanš koji se sutra igra na Montjuicu.

Pred sutrašnji okršaj Barcelone i PSG-a u centru pažnje nalazi se Ousmane Dembele kojeg sigurno čeka paklen doček od strane navijača katalonskog kluba.

Poznato je da je Dembele proveo u Barceloni šest godina u kojima je više bio povrijeđen nego što je igrao, te je upravo iz ovog kluba prošlog ljeta prešao u PSG.

No, njegov odlazak u PSG nije uopšte toliko sporan koliko činjenica da je prošle sedmice uspio da postigne pogodak bivšem klubu, a ono što je navijačima Barcelone itekako zasmetalo jeste da je Dembele srčano proslavio taj gol.

Mnogi smatraju da je Francuz pokazao nevjerovatno nepoštovanje prema klubu u kojem je proveo tolike godine, te navijačima koji su mu oprostili nekoliko velikih propusta koje je napravio.

Oglasi

Zbog toga je Dembele danas žestoko izviždan kada je ekipa PSG-a stigla u hotel u Barceloni, te je jasno da ga pravi pakao čeka tek sutra na Montjuicu gdje ovaj fudbaler sigurno neće imati lijepu dobrodošlicu.

Dembele je bio tema i press konferencije koju je danas održao Xavi Hernandez koji je najzaslužniji što je Francuz dobio novi ugovor na ljeto 2022. godine kada su ga svi otpisali. Tada se vratio u formu, a nož u leđa je zabio Xaviju prošlog ljeta kada je otišao u PSG.

Očekivalo se da bi Xavi danas mogao da smiri strasti što se tiče Dembelea i navijača Barcelone, ali on to nije napravio i iskreno je rekao šta misli o toj situaciji.

"Pozdravio sam ga prije prve utakmice, a poslije se nismo vidjeli. Osjećao sam se loše kada je napustio klub, ali takve stvari mu ne zamjeram. Ponovo ću ga pozdraviti sutra ako se sretnemo. Reakcija navijača? Neka navijači urade ono što osjećaju da je ispravno, samo ću to reći", kazao je Xavi.

Oglasi

Jasno je koliko je Xaviju teško palo što je Dembele ljetos napustio Barcelonu nakon što je on uspio da mu oživi karijeru kada su svi željeli da Francuz napusti klub i da mu se ne daje novi ugovor.

Nakon što je Dembele počeo redovno igrati Xavi je očekivao da će se on odužiti tako što će potpisati novi ugovor, ali on je uradio upravo suprotno. Dobio je ponudu PSG-a i brže bolje je spakovao kofere i otišao u Pariz.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, kap koja je prelila čašu jeste proslava gola protiv Barcelone u prošloj utakmici i jasno je da mu protiv toga navijači ne mogu preći.

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Barcelone i PSG-a igra se s početkom u 21 sat kada ćemo saznati koji od ova dva tima će se plasirati u polufinale Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi