Enriquea pitali za Xavija i Barcelonu, rekao par ironičnih rečenica i otišao: "Ne znam ništa..."

Trener PSG-a u svom stilu

Enriquea pitali za Xavija i Barcelonu, rekao par ironičnih rečenica i otišao: "Ne znam ništa..."

Endin Čaušević

U Barceloni se prethodnih dana dešava prava "sapunica" kada je u pitanju status Xavija Hernandeza koji će kako stvari stoje dobiti otkaz na krau sezone. Kao njegov nasljednik najviše se u klubu priželjkuje Luis Enrique, a trener PSG-a nije ni danas mogao izbjeći pitanje na tu temu.

Xavi je početkom ove godine saopštio da će napustiti Barcelonu na kraju sezone iako ima važeći ugovor, no prije nekoliko sedmica odlučio je da se predomisli nakon što je razgovarao s čelnicima ovog kluba.

Joan Laporta i Deco su uspjeli da nagovore Xavija da promijeni odluku što je on nedavno potvrdio i poručio da će i naredne sezone biti trener Barce.

No, ubrzo nakon toga javno je govorio o finansijskim problemima kluba i činjenici da Barcelona nema konkurentnu ekipu da se bori s Real Madridom i ostalim evropskim velikanima za trofeje iduće sezone.

Navodno, to je Laporti itekako zasmetalo zbog čega su španski mediji prije nekoliko dana iznenadili javnost informacijama da se Xaviju sprema otkaz i da on ipak neće biti na klupi Blaugrane iduće sezone.

Velika želja Katalonaca je Luis Enrique koji trenutno vodi PSG, te su Španca vidjeli ponovo na klupi Barcelone, ali nakon iduće sezone kada će mu isteći ugovor s Parižanima i imat će pravo da nađe novi klub.

Oglasi

No, mediji u Španiji ne prestaju sa špekulacijama da će Laporta i ovog ljeta pokušati dovesti Enriquea s kojim je Barca zadnji put uspjela da osvoji Ligu prvaka 2015. godine, te bi ga rado ponovo vidjeli na klupi katalonskog tima.

Svim tim špekulacijama ne mogu da odole ni u Francuskoj jer je na press konferenciji koju je Enrique održao pred večerašnji meč protiv Metza ponovo glavna tema bila Barcelona i Xavijev status.

Jedan od novinara pitao je trenera Parižana da li prati sve što se dešava s Xavijem i Barcelonom, te kakav komentar ima na sve to. Enriqueu se pitanje nije svidjelo, a na svoj način odlučio je dati "odgovor".

"Ne znam ništa na tu temu. Pratim samo francuske televizije. Opsjednut sam francuskim TV emisijama. Ne znam ništa šta se dešava van Francuske", kratko je rekao Enrique, a zatim napustio press konferenciju.

Oglasi

Za Enriquea ovo nije prvi put da ovako reaguje i izbjegava direktno odgovoriti na pitanja, te je to radio već i kada je Kylian Mbappe i njegov status u PSG-u u pitanju.

No, ono što je sigurno za pohvalu jeste da Enriquea na sva ta pitanja ne reaguje ljutito i bezobrazno i na svako od njih da odgovor koji najčešće nema veze s tom temom, ali barem nasmije fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored Enriquea s Barcelonom se povezuje još nekoliko trenerskih imena, a najaktuelniji su Hansi Flick, Thomas Tuchel i Rafael Marquez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi