PSG gubi Mbappea, ali ima plan osvete - Real Madridu krade drugu zvijezdu?

Mendy na Parku prinčeva?

PSG gubi Mbappea, ali ima plan osvete - Real Madridu krade drugu zvijezdu?

Eldar Ganibegović

Gotovo je sigurno da ćemo sljedeće sezone Kyliana Mbappea gledati u dresu Real Madrida. U Parizu ne sjede skrštenih ruku i žele da se na neki način osvete Madriđanima, te da u svoje redove dovedu zvijezdu iz redova Kraljeva.

Nakon godina i godina premišljanja čini se da će ljeto 2024. godine ostati upamćeno kao prijelazni rok u kojem je Kylian Mbappe konačno digao sidro i napustio PSG.

Prije nekoliko je mjeseci objavljeno kako će francuska zvijezda otići na kraju sezone kao slobodan igrač nakon isteka ugovora, a jasno je i gdje.

Iako još nema zvanične potvrde, gotovo je sigurno da će Kylian Mbappe otići u Real Madrid i s ovim timom pokušati ostvariti san koji nikada nije dosanjao u Parizu, a zove se trofej Lige prvaka.

Međutim, ni u PSG-u ne sjede i ne posmatraju sve to mirno. Žele na neki način da se osvete Kraljevskom klubu, pa će na ljeto 2025. pokušati dovesti drugu francusku zvijezdu iz redova španskog velikana.

Naime, želja čelnika PSG-a je bek Real Madrida, Ferland Mendy. Ovu informaciju objavili su španski mediji koji kažu da je to želja prvog čovjeka Parižana, Nassera Al-Khelaifija.

Oglasi

Plan Nassera Al-Khelaifija

Predsjednik PSG-a nije u dobrim odnosima s Florentinom Perezom što je i sam priznao 2022. godine, ali ima drugi plan kako da dovede Mendyja u prijestolnicu Francuske.

Želi da uvjeri 28-godišnjeg beka da po isteku ugovora kao slobodan igrač dođe u PSG. Ostaje da vidimo da li će plan uspjeti realizirati.

Mendyju je ranije savjetovano da napusti Real Madrid, no lijevi bek je igrao vrlo dobro u drugom dijelu sezone, te se uspio vratiti u startnu postavu kod Carla Ancelottija.

Njegov ugovor s Real Madridom traje do ljeta 2025. godine odnosno do kraja sljedeće sezone, što znači da od 1. januara može da pregovara s drugim timovima i na ljeto otići besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Mendy je dijete PSG-a, a igrao je još za Mantois 78 (U19), Le Havre, Lyon te Real Madrid u koji je stigao 2019. godine za 48 miliona eura.

Ove je sezone nastupio na 35 utakmica u svim takmičenjima te postigao jedan pogodak i to u Superkupu Španije koji je Real Madrid i osvojio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Hoce nas za****t **** mendya nije neki igrac hahahqha
1 0
Amansio
Ovo kao u šahu daš laufera za kraljicu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi