Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on ne vrati u Barcelonu

Spremni na sve da upropaste taj transfer

Xavi Simons ne može da vjeruje šta mu PSG radi samo da se on ne vrati u Barcelonu

Endin Čaušević

Xavi Simons izrazio je želju da se na ljeto vrati u Barcelonu i igra pod palicom svog idola Xavija Hernandeza, ali je Nizozemac ostao bez riječi kada je shvatio na šta je PSG spreman samo da on ne ode u katalonski klub.

Simons je ponikao u Barceloni gdje je igrao u omladinskim kategorijama, ali je na ljeto 2019. godine sve iznenadio odlukom da napusti ovaj klub i potpisao je za PSG.

Nakon što je igrao za juniore Parižana u prvi tim prebačen je početkom 2022. godine, ali pravu šansu nije dobio.

Simons je igrao prošlu sezonu na posudbi u PSV-u gdje je bio itekako zapažen, a kada je mislio da će mu to otvoriti vrata prve ekipe PSG-a prevario se. Parižani su odlučili da ga pošalju na novu posudbu, te je on završio u Leipzigu.

Ovaj 21-godišnji Nizozemac igra sjajno u Leipzigu i privukao je pažnju nekoliko evropskih klubova. U Parizu očito još uvijek ne računaju na njega, a ni sam Simons nema namjeru da se na ljeto vraća u Pariz.

Simons je otvoreno pokazao interes da se vrati u Barcelonu jer mu je želja da igra pod palicom Xavija Hernandeza, a navodno u katalonskom klubu nemaju ništa protiv dolaska ovog mladog veznjaka.

Oglasi

Međutim, poznato je da PSG i Barcelona uopšte nisu u dobrim odnosima što je sada shvatio i Simons jer mladi veznjak ne može da vjeruje na šta je sve Nasser Al-Khelaifi spreman samo da se on ne vrati u katalonski klub.

Mundo Deportivo je objavio da PSG želi na sve načine izbjeći Simonsov povratak u Barcelonu, te su čelnici francuskog kluba kontaktirali Leipzig kako bi pokušali uvjeriti čelnike tog kluba da otkupe ugovor mladog Nizozemca.

Navodno, PSG je spreman znatno da snizi cijenu za Simonsa i proda ga Leipzigu za 50 miliona eura samo kako on ne bi na kraju završio u Barceloni što dovoljno govori kakav odnos imaju ta dva kluba.

Takva odluka Simonsa je ostavila bez teksta jer njemu nije cilj da ostane u Leipzigu kada zna da bi mogao put Barcelone, ali povratak u katalonski klub zbog stava čelnika PSG-a čini se da će biti nemoguća misija.

Iz Leipziga poručuju da toliko novca ne mogu da priušte i spremni su da ponovo pregovaraju o posudbi, a interes za Simonsa pokazalo je i nekoliko klubova iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, Simonsov stav je jasan, a to je povratak u Barcelonu i želi da svoju budućnost riješi prije Evropskog prvenstva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Normalno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi