U svlačionici Barcelone nema nedodirljivih: Ko bi mogao napustiti klub na ljeto od glavnih zvijezda?

Spremaju se velike promjene

U svlačionici Barcelone nema nedodirljivih: Ko bi mogao napustiti klub na ljeto od glavnih zvijezda?

Endin Čaušević

U Barceloni se ovog ljeta spremaju velike promjene nakon još jedne razočaravajuće sezone.

Katalonski klub uspio je da osvoji trofej u Kupu kralja, ali su itekako podbacili u La Ligi i Ligi prvaka ove sezone.

Barcelona je u Ligi prvaka ispala već u osmini finala, dok su kolo prije kraja prvenstva u Španiji ostali bez šansi da postanu prvaci iako su do prije tri sedmice imali sve u svojim rukama.

Ekipa Ronalda Koemana je razočarala u prethodnih pet kola jer su uspjeli da upišu samo jednu pobjedu.

Za vikend je Barcelona poražena na svom terenu od Celte Vigo što je bio dodatni šamar za Koemana i ekipu. Zbog toga se sve više špekuliše o tome da će nizozemski stručnjak na kraju ove sezone dobiti otkaz.

Joan Laporta je već najavio da klub čekaju velike promjene ovog ljeta kako bi se pokušali vratiti u sami vrh. Koemana bi mogao zamijeniti Xavi, a jasno je da će se znatno mijenjati i igrački kadar.

Oglasi

Mundo Deprtivo objavio je jutros da na kraju ove sezone neće biti nedodirljivih u svlačionici Barcelone i da je moguće da bilo koji fudbaler napusti klub ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda.

Objavljeno je da će klub ubrzo organizovati sastanak s Gerardom Piqueom, Sergijem Robertom, Sergijom Busquetsom i Antoineom Griezmannom, te da će od njih tražiti da pristanu na znatno manje plate nego što trenutno imaju.

Oni su među igračima koji najviše zarađuju u Barceloni, ali u klubu nisu baš prezadovoljni njihovim igrama. Ukoliko neko od igrača odbije smanjenje plate onda će biti stavljen na transfer listu.

Jasno je da je Barcelona u teškoj finansijskoj situaciji i da Laporta na sve načine pokušava da to riješi. No, također bit će mu potrebna i velika podrška fudbalera u tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Laporta ubrzano radi i na novom ugovoru Lionela Messija. Pregovori traju, a Argentinac će na kraju sezone saopštiti da li ostaje u Barceloni. Mnogi očekuju da će on potpisati novi ugovor u trajanju od dvije godine.

Messi je spreman i na znatno smanjenje plate u Barceloni jer je svjestan u kakvoj situaciji se nalazi klub, a njegov jedini uslov za ostanak jeste da Laporta napravi konkurentnu ekipu koja će "napasti" sve trofeje naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
U svlacionici Barcelone nema nedodirljivih... Messi: "hold my beer!"
5 0
kurjak
Ako Pique ostane u Barceloni, znači pušiona opet u odbrani.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti