Prvi veliki izostanak s Evropskog prvenstva!

Umjesto na teren, mora na operacioni stol

Prvi veliki izostanak s Evropskog prvenstva!

Admin Čaušević

U danima kada selektori objavljuju spiskove za Evropsko prvenstvo stigao je i prvi zvučni "otkaz". 

Naime, Evropsko prvenstvo će proteći bez Marca Andre Tet Stegena, sjajnog golmana Barcelone koji će umjesto na okupljanje morati na operacioni stol.

Barcelona je jutros potvrdila da će njemački čuvar mreće morati na operaciju koljena, a nekoliko sati kasnije i sam Ter Stegen je potvrdio da ga neće biti na Evropskom prvenstvu.

Iskusni 29-godišnjak će na operaciju četvrtak, 20. maja u švedskom Malmeu. Operativni zahvat će obaviti hirurh Hakan Alfredson pod nadzorom ljekarskog osoblja Barcelone.

"Zajedno s ljekarskim timom sam odlučio da ću imati operaciju na koljenu. Tužan sam što propuštam Evropsko prvenstvo s Njemačkom. Po prvi put u nekoliko godina bit ću još jedan od navijača koji iz svog doma navijaju za svoju zemlju", poručio je Ter Stegen.

"Nadam se da ću se nakon ljetnih odmora kada se vratimo biti u mogućnosti da igram ponovo pred navijačima. To mi nedostaje. Hvala na podršci tokom teške sezone".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Obzirom da Njemačka ima Manuela Neuera izostanak Ter Stegena i neće predstavljati veliki hendikep za Elf jer je upitno da li bi uopšte i dobio priliku da brani.

Ter Stegen je ove sezone s Barcelonom uzeo Kup Kralja, a mogao je i do titule prvaka da nije bilo kikseva u momentima kada se lomila sezona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
@Sarbit2019 Sarba umjesto pred vjecnu mora kuci plakati i mastati o nekim titulama koje su se nekad poklanjale, bolje hajd da ih opet irci ne bude po ligi prvaka lakse mu komentarisati zelju na portalu hahahah
4 3
Sarbit2019
Strasno sta mu uradi prasetina kaze papak mislim na Škotski Celtic ,a pisem Irski Celtic.Kakav seljak koji ždere odojka.FUJ i jos uvijek nije naucio razliku između Vijetnam i Kine.Seljacic bi trebao da zna razliku jer je u UO željkana X.LI kinez koji jede pse,nema pukao papak hvata ga kriza nestalo čvaraka pojeli se zadnji jutros za dorucak mora zvati drugove ******e iz Borca da pošalju.Sretno i vama ove godine u obradi plastenika i zasada,jer Evrope nema
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi