Barcelona razmišlja o rezanju plata

Prave se planovi na Nou Campu

Barcelona razmišlja o rezanju plata

Zbog straha od širenja koronavirusa koji je već napravio haos u velikom dijelu svijeta, stao je sport.

Utakmica i prenosa nema, nema ni prihoda za klubove, lige i sportske organizacije, a rashoda itekako ima. Što veći i bogatiji klub, to veći rashodi za plate.

NBA liga je već odlučila aktivirati klauzu koja nalaže smanjenje plata igračima zbog vanrednih okolnosti, italijanski fudbalski klubovi ozbiljno razmišljaju o smanjenju plata svojim igračima, a to sada čini i Barcelona.

Barcelona je, poput ostalih španskih klubova, suspendovala sve treninge i klupske aktivnosti najranije do 4. aprila, a upravni odbor katalonskog velikana je u međuvremenu održao nekoliko "elektronskih" sastanaka.

Pokušavali su čelnici Barce pronaći plan za nadolazeće dane, sedmice i mjesece, ali je sve još uvijek samo na razgovorima, nema novih zvaničnih odluka.

Mundo Deportivo međutim piše da je opcija o kojoj se na Nou Campu ozbiljno razgovara i rezanje plata igračima i članovima stručnog štaba, do poboljšanja situacije. Ipak, odluka o ovakvom potezu još nije donesena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je ekipa spremna za rezanje plata i trenutno na Nou Campu nema onih kojima to previše smeta.

Inače, očekuje se da će LaLiga naredne sedmice izdati saopštenje na temu mogućeg datuma nastavka takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi