Barcelona deklasirala Real Madrid, Ancelotti: Ovo mi se nikada u karijeri nije dogodilo

U Dallasu odigran novi El Clasico

Barcelona deklasirala Real Madrid, Ancelotti: Ovo mi se nikada u karijeri nije dogodilo

Edmir Škorić

U prijateljskoj utakmici odigranoj sinoć u Dallasu Barcelona je pobijedila Real Madrid sa visokih 3:0.

Iako za ovakve utakmice volimo reći da rezultat nije bitan, što nije daleko od istine, ipak su navijači Barce mogli da uživaju, a Madriđani nikako ne podnose ovako visok poraz.

Barca je povela u 14. minuti golom Ousmanea Dembelea, te je do 84. minute bilo 1:0, a onda je Fermin Lopez povisio na 2:0, da bi na kraju u 90. minuti Ferran Torres postavio konačan rezultat. Real je imao najbolju šansu u 20. minuti, kada je Vinicius Junior promašio penal.

Igrače Reala je s kapitenskom trakom oko ruke predvodio Dani Carvajal jer u prvoj postavi nije bilo Nacha Fernandeza, Modrića i Kroosa.

Nogometaši madridskog kluba uputili su čak 28 udaraca prema golu Marc-Andrea Ter Stegena, od čega je lopta pet puta pogodila stative ili prečku, uključujući jedanaesterac.

"Čudno je što je čak pet puta lopta pogodila okvir gola, mislim da mi se to nikada u karijeri nije dogodilo. Činilo se kao da se pred Barcinim golom nalazi zid", rekao je Ancelotti.

Realu je ovo prvi poraz na američkim pripremama gdje su prethodno pobijedili Manchester United 2:0 te Milan 3:2. Barcelona je prethodni meč izgubila od Arsenala sa 5:3.

Katalonci su na prethodna tri El Clasica odigrana u sklopu predsezonskih turneja ostvarivali pobjede nad velikim rivalom iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valja napomenuti da se u 40. minuti utakmice povrijedio Ilkay Gundogan, koji je ovog ljeta u Barcu došao iz Manchester Cityja.

U iščekivanju liječničkog nalaza, turneja po Sjedinjenim Državama je gotova za Gundogana, koji neće biti protiv Milana u Las Vegasu. Povrijedio se i Andreas Christensen, kojeg je zamijenio Eric Garcia.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Hehehehe. Gdje je onaj majmun Madridista, nabijem ga na gedoru?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi