"Turski Messi" zadaje probleme Real Madridu i već ovog ljeta napušta klub?

Arda Guller već odlazi?

"Turski Messi" zadaje probleme Real Madridu i već ovog ljeta napušta klub?

Edmir Škorić

Real Madrid potvrdio je povredu mladog turskog nogometaša Arde Gulera (18), koji je ljetos stigao na Santiago Bernabeu iz Fenerbahčea.

Guler je zadobio tešku povredu meniskusa, zbog čega će se odgoditi njegov debi za Real Madrid.

Arda Guler trebao je debitovati u dresu Reala na prijateljskim utakmicama na rasporedu ovog ljeta u Sjedinjenim Američkim Državama. Da se nije povrijedio, vjerovatno bi to bilo večeras protiv Barcelone.

"Nakon pretraga, Ardi Guleru je dijagnosticirana povreda unutarnjeg meniskusa desnog koljena. Igrač će se vratiti u Madrid u sljedećih nekoliko sati kako bi nastavio s odgovarajućim liječenjem", objavljeno je iz Real Madrida.

Turski nogometaš drugi je igrač Real Madrida koji se povrijedio na ovim pripremama. Ceballos se povrijedio neposredno prije odlaska u Sjedinjene Američke Države.

Oglasi

Iako su iz Madrida najavili da su spremni dati priliku Ardi Guleru u prvoj ekipi, jedan tim iz La Lige već je dao ponudu za turskog reprezentativca i nesuđenog saigrača Edina Džeke.

Prema Defensa Centralu, Real Madrid je dobio ponudu za posudbu mladog veznjaka od starne Betisa. Osim toga, ekipa iz Seville obvezala se isplatiti punu platu nogometašu koji je došao iz Fenera.

Prema citiranom izvoru, pristiglu ponudu će analizirati u Madridu. Međutim, Carlo Ancelotti smatra da bi Arda Guller trebao biti uz prvi tim odmah i očekivati je da će mu dati šansu čim se oporavi.

Naravno, kada je riječ o tako mladim igračima, obično postepeno dobiju priliku u nekom velikom klubu ili ih se pošalje na posudbe kako bi više igrali, ali Guler je igrama u dresu Fenera već pokazao da je zreo za najveće stvari.

Gulera je Real Feneru platio 20 miliona eura uz 10 miliona bonusa te će dobiti turski klub 20 posto od iduće prodaje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Turčin za sada sve ostavlja bez komentara i na startu avanture u dresu Los Blancosa na terenu izgleda fenomenalno, bez obzira što se radi samo o treninzima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Ja koji naslov jbt... Hahahahahahaha
2 0
sick_boy
Oj turski mesi... Sve se svodi da mesija i ronalda...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi