Izgleda mirno kao bubica, a sudijama je zadao najviše glavobolje: "Bio je poput dosadnog komarca"

Najteži igrač za suditi u El Clasicu

Izgleda mirno kao bubica, a sudijama je zadao najviše glavobolje: "Bio je poput dosadnog komarca"

Admin Čaušević

U nedjelju će Real Madrid i Barcelona odigrati prvi ovosezonski El Clasico, susret koji je po tradiciji najteže za suditi. 

U razgovoru za španske medije trojica penzionisanih sudija su izabrali igrača kojeg je najteže kontrolisati u duelima Reala i Barcelone.

Iturralde González i Muñiz Fernández i Medina Cantalejo su mnogo puta dijelili pravdu na El Clasicu te su morali kontrolisati veliki broj svjetskih zvijezda i igrača različitih karaktera.

Intersantno da su za igrača s kojim su imali najviše posla izabrali Xavija Hernandeza, legendu Barcelone koja je već nekoliko godina u fudbalskoj penziji.

The worst is that the Real Madrid hurts without doing at all"

Iako je na terenu djelovao mirno poput bubice, Xavi je trojici sudija zadavao veliki broj problema.

Oglasi

"Xavi je bio poput radio spikera. Mogao je pričati cijelu utakmicu, bio je veoma naporan", rekao je Iturralde Gonzalez.

"Slažem se. Sjećam se iz vremea kada je igrao Zidane da je to Francuzu smetalo. Svako malo bi pričao i došao bi taj trenutak u utakmici da završiš s njim", dodao je Muniz.

"Osim što je bio odličan, Xavi je bio poput dosadnog komarca. Izluđivao bi te. Bez pretjerivanja, ali bi neprekidno pričao", rekao je Medina Cantalejo.

Xavi je za Barcelonu igrao dvije decenije, dok je posljednje godine protiv Reala je odigrao 42 utakmica uz učinak od 17 pobjeda, 12 remija i 13 poraza.

Mrežu najvećeg Barcinog rivala je tresao pet puta, dodao je i 10 asistencija. Ukupno je dobio devet žutih i jedan crveni karton. Interesantno da mu je to bilo jedino isključenje u dresu Blaugrane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ocelot
Da hoce tako izludit i igrace Barcelone pa da pocnu mozda bolje igrat
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi