Koeman je još jednom nazvao Suareza nakon što ga je otpisao, a Urugvajac otkrio šta mu je rekao

Nije mogao da se načudi

Koeman je još jednom nazvao Suareza nakon što ga je otpisao, a Urugvajac otkrio šta mu je rekao

E. Čaušević

Luis Suarez je prošlog ljeta odlučio da napusti Barcelonu nakon što mu je Ronald Koeman poručio da ne računa na njega.

Navijači Barcelone bili su iznenađeni kada je Koeman otpisao Suareza odmah po dolasku u klub i mnogima je to bilo nejasno jer se zna o kakvom iskusnom napadaču se radi.

Suarez je na kraju potpisao za Atletico Madrid za koji je briljirao prošle sezone i vodio je ovaj klub do titule prvaka Španije i pokazao je Koemanu kakvu grešku je napravio.

Urugvajac je i nedavno zabio gol protiv Barcelone koji nije slavio, ali pogledao Koemana i gestikulirao mu rukom telefonsku slušalicu aludirajući na to ga mu je putem telefonskog poziva rekao da je otpisan.

Suarez je ponovo govorio o svemu tome i detaljno je objasnio šta se dešavalo, te je otkrio šta mu je Koeman rekao u tom telefonskom pozivu.

"Krivo mi je zbog načina na koji sam napustio Barcelonu. Radio sam i trenirao naporno svaki dan koji sam proveo u klubu, postao sam treći strijelac Barce u historiji. Predsjednik ili trener su mi trebali otvoreno reći svoje namjere, a ne da ja sedam dana od medija slušam da ću napustiti Barcelonu. Nakon svega me nazvao Ronald Koeman i rekao mi: 'Slušaj, nemam te više u planovima'. To je bilo krajnje neprimjereno", rekao je Suarez.

No, to nije bio kraj Koemanovog čudnog odnosa prema njemu. Nekoliko dana kasnije ga je ponovo nazvao i rekao da računa na njega na meč protiv Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odlučio sam da raskinem ugovor s Barcelonom jer me više nisu željeli, a i ja sam bio u godinama u kojima bi me malo koji klub želio mnogo platiti. Sve je bilo spremno za raskid, a onda me Koeman nazvao i rekao mi da će ipak računati na mene za utakmicu s Villarrealom ako predsjednik do sutra ne donese odluku da me ne želi u klubu. Upitao sam ga kako je moguće da sad računa na mene za tu utakmicu, ako nisam u njegovim planovima. On mi je odgovorio: 'Pa nisi mi u planovima, ali računam.' To je smiješno", priznao je Urugvajac.

Iako će Suarez uskoro proslaviti svoj 35. rođendan jasno je da je i dalje u sjajnoj formi, a od njegovog odlaska Barcelona ima nevjerovatnih problema s napadačima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Koemann - najveći debil u svijetu fudbala..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi