Barcelona registrovala Alvesa

Brazilac se vratio u staro jato, koliko može pomoći?

Barcelona registrovala Alvesa

Samir Mlaćo
Barcelona je danas potvrdila da je iskusni Dani Alves uspješno registrovan.

Ovaj 38-godišnji Brazilac vratio se u Barcelonu i potpisao ugovor do kraja sezone.

Ranije je igrajući za Barcu osvojio čak 23 trofeja i ljubimac je navijača koji su se obradovali njegovim povratkom.

Ipak, veliko je pitanje koliko može pomoći sada u ostvarivanju ciljeva.

Brazilac je pristao jednostavno na sve samo da se vrati u Barcelonu, te je poznao da će igrati u katalonskom klubu za najnižu moguću platu.

U razgovoru za francuski Canal+ Alves je objasnio zbog čega mu novac uopšte nije bio bitan kada je dobio mogućnost da se vrati u Barcelonu i da mu nekoliko miliona više sigurno neće promijeniti život.

"Cijeli fudbalski svijet je fokusiran samo na novac, ali ja nisam. Znate zašto? Zato šta ja prije nisam imao nikako novca i iskusio sam šta to znači. Ako bih sada imao 1, 2 ili 3 miliona više, to mi ne znači ništa i neće mi drastično poboljšati život", rekao je Alves i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Je li bitno da u životu imamo jahte, privatne avione, skupocjene automobile? Ništa od toga nećete ponijeti sa sobom kad odete s ovog svijeta. Jedino što je bitno su sjećanja, uspomene na lijepe trenutke".

 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi