Postignut pakt za Haalandov transfer! Španci iznijeli sve detalje

Norvežanin najbliže Barceloni

Postignut pakt za Haalandov transfer! Španci iznijeli sve detalje

Edmir Škorić

Čini se da su velike šanse da 21-godišnji Erling Haalnd na ljeto potpiše za Barcelonu.

Gotovo svi relevantni španski i evropski mediji danas su objavili da je Haaland pristao da na kraju sezone pređe u Barcelonu. Čini se kako će Real i Barcelona podijeliti svoje zvučne transfere - u Madridu očekuju Kyliana Mbappea, a Norvežaninu se smiješi Camp Nou.

Barcelona je navodno postigla usmeni dogovor s Minom Raiolom, koji je obećao Barcinom predsjedniku Joanu Laporti da će Haaland obući dres njegovog kluba ukoliko obezbijedi financijska sredstva za transfer.

Joan Laporta i Mino Raiola imali su sastanak 13. decembra na svečanosti Golden Boy u Torinu, gdje su razgovarali o transferu Haalanda na Camp Nou.

"Imaju veliko prijateljstvo otkako su pregovarali o transferu Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu. Haaland želi biti vođa pobjedničkog projekta i radije će da izbjegne situaciju u kojoj bi igrao zajedno sa Kylianom Mbappeom, tako da Real Madrid više nije prioritet za Norvežanina", tvrde španski mediji.

Marca tvrdi da je Laporta članovima kluba saopštio da dovodi Haalanda, iako zvanično u medije niko ne želi izaći s imenom norveškog čuda, te žele sve raditi u tajnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski Deportes Cuatro najavljuje mogući ugovor koji bi Haaland imao u Barceloni: ugovor na tri sezone uz opciju na dodatne dvije i bruto platom od 30 miliona eura. Također, kako bi se Haaland mogao registrovati, Katalonci su spremni da se odreknu nekoliko visoko plaćenih igrača.

Barcelona inače mora da plati 75 miliona eura odštete Borussiji za igrača koji je postigao 19 golova na 16 utakmica ove sezone, a na svim bundesligaškim mečevima stigao je imati impresivan učinak od 76 golova na samo 75 mečeva. Prije Borussije igrao je za Salzburg.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Ljudi ne mogu Torresa registrovat a kamoli doves ovog i registrovat. Ne provaljuj te se.
8 3
denimen9
La Liga najbolja opet na svijetu!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi