Uskoro počinje renoviranje Camp Noua, već se zna gdje će Barcelona igrati svoje utakmice

Odlučili se za Olimpijski stadion

Uskoro počinje renoviranje Camp Noua, već se zna gdje će Barcelona igrati svoje utakmice

E. Čaušević

Barcelona se zbog pandemije koronavirusa našla u velikim finansijskim problemima, ali novi predsjednik Joan Laporta poručio je da će naći rješenje da klub sve to prebrodi.

Katalonski klub je doživio velike gubitke jer se mečevi igraju pred praznim tribinama, a uz to zatvorena je bila i posjeta radnjama na Camp Nouu što je bio jedan od glavnih prihoda za Barcelonu.

Međutim, Laporta je poručio je da primarni cilj da se riješe ove problemi, ali da i pored toga klub nastavlja da funkcioniše normalno, te će ići po planu i programu koje imaju.

Jedan od planova je i renoviranje stadiona Camp Nou koje bi trebalo početi naredne godine. Barcelona će proširiti stadion, ali i konačno dobiti krov na jednom od najljepših stadiona na svijetu.

Prijedlog je bio i da se pravi novi stadion na drugoj lokaciji, ali iz kluba to nisu željeli da odobre i odlučeno je da se Camp Nou renovira i bude u najboljem mogućem izdanju.

Zbog toga je jasno da će Barcelona svoje utakmice morati igrati na drugom stadionu kada počne renoviranje.

Oglasi

Mnogi su vjerovali da će igrati u svom trening centru gdje utakmice igra B ekipa, ali se to neće desiti. Katalonski Sport objavio je da će Barcelona igrati svoje domaće mečeve na Olimpijskom stadionu Montjuicu

Na ovom stadionu održale su se Olimpijske igre 1992. godine, a svoje mečeve ovdje je igrao Espanyol. No, 2009. godine Espanyol je dobio svoj stadion i od tada se rijetko igraju utakmice na ovom terenu.

Španski mediji pišu da je Montjuic već počeo propadati jer se skoro i ne koristi, ali će sve to biti sređeno do Barceloninih mečeva. Katalonci su već počeli proceduru da dobiju dozvolu za igranje utakmica na ovom stadionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Montjuic ima kapacitet od skoro 60.000 mjesta, a renoviran je posljednji put 1989. godine pred Olimpijske igre. Stadion je sagrađen 1927. godine, te u posljednjih desetak godina svoje mečeve ovdje igra reprezentacija Katalonije.

Također, ovaj stadion je prethodnih godina služio i kao hotel za članove Formule 1 dok se održava utrka za veliku nagradu Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

matej1996
Cim real pravi svoj, odmah ovi prosiruju, da nebi slucajno real imo najveci stadion.
8 1
MethodMan
Sve kukakju nemaju para, a troši se drama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi