U Barceloni se danas štampao dres s velikim prezimenom
Foto - Screenshot

Agent napravio zanimljiv potez

U Barceloni se danas štampao dres s velikim prezimenom

M. Šljivak

Barcelona silno želi pojačati ekipu u ljetnom prijelaznom roku, a jedna od glavnih želja kluba s Camp Noua je napadač Bayerna Robert Lewandowski.

Dogovor između dvije strane navodno već odavno postoji. Iskusni Poljak spreman je da napusti Bayern nakon osam godina i da pojača Barcelonu, iako u klubu iz Minhena nemaju namjeru da ga puste.

Lewa preko agenta Pinija Zahavija na sve načine pokušava da završi transfer, a danas je kontroverzni agent je na svoj način odlučio da jasno pokaže šta njegov klijent želi.

On je danas boravio u Barceloni, otišao je u zvanični klupski shop te je kupio deset dresova Barce s prezimenom Lewandowski na njima.

Međutim, Zahavi i Lewandowski morat će još da pričaju s rukovodstvom Bayerna kako bi došlo do transfera.

Oglasi

Predsjednik bavarskog giganta Herbert Hainer danas je istakao da klub nema namjeru prodati Lewandowskog.

"Zašto bismo to učinili? On je igrač koji postiže veliki broj golova i zamjena za njega ne postoji. Dosta puta sam rekao, ima ugovor do 30. juna 2023. godine i on će taj ugovor ispoštovati", rekao je Hainer.

Lewandowski: Hasana sam obavijestio o svojoj odluci

Lewa je klubu saopštio da ne namjerava produžiti ugovor koji mu traje do ljeta 2023. godine i da želi da ode, te je izvjestan transfer ovog ljeta, a poznato je koliko ga želi Barcelona.

"Mogu potvrditi da sam razgovarao s Hasanom Salihamidžićem i obavijestio ga da je odluka donesena i da ne produžujem ugovor s Bayernom", objasnio je Lewandowski za Sky u subotu.

"Obje strane moraju razmišljati o budućnosti. Najbolje je da pronađemo najbolje rješenje za sve. Rekao sam Hasanu da ako dođe ponuda, ondaa moram razmišljati o tome. Sve što mogu reći je da svi moramo razmišljati o budućnosti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno je Salihamidžić isto to kazao, kako je razgovarao s Lewandowskim i kako mu je ovaj saopštio da nema želju da produži ugovor.

"Razgovarao sam s Lewom. U razgovoru mi je rekao da ne želi prihvatiti našu ponudu za produženje ugovora i da bi želio napustiti klub", rekao je sportski direktor Bayerna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti