Predsjednik Bayerna završio priču o Salihamidžiću: "Ne razumijem šta je on kriv? Nerealne su priče"
Foto - EPA

Hainer sasvim jasan

Predsjednik Bayerna završio priču o Salihamidžiću: "Ne razumijem šta je on kriv? Nerealne su priče"

M. Šljivak

Njemački mediji uporni su u pisanju kako je posao Hasana Salihamidžića u Bayernu pod velikim upitnikom.

Posebno se Bild izdvaja u napadima na Salihamidžića i navode kako je rukovodstvo kluba nezadovoljno radom nekadašnjeg bh. fudbalera i legende minhenskog kluba.

Otišli su tako daleko da ga nazovu i marionetom bivšeg prvog čovjeka kluba Ulija Honessa, pa su iz Bayerna odlučili da reaguju na sve natpise o Brazzi.

Predsjednik kluba Herbert Hainer jasno je poručio kako pisanja o otkazu Salihamidžiću nisu realna slika, ali je 'naružio' i navijače kluba koji su zvižducima dočekali Hasana na posljednjem domaćem meču.

"Ne razumijem zaista zašto to rade. Osvojeno je 10 titula zaredom ili i to je dakle zahvaljujući trenerima i igračima, a Salihamidžić je kriv ako izgubimo? Ja to ne prihvatam", rekao je Hainer i nastavio je:

"Većinu igrača koji su 2020. godine osvojili trostruku krunu potpisao je Salihamidžić. I tad je on bio zadužen za transfere i bio je blizak timu kao što je to slučaj i sad".

Predsjednik Bayerna tvrdi da pozicija nekadašnjeg reprezentativca BiH nije ugrožena.

"Naravno da mu mjesto nije ugroženo. Priče o tome nemaju nikakve veze s realnošću. Razgovaramo s Hasanom, a ne o Hasanu. On je veoma bitan čovjek za klub", jasna je poruka Hainera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hainer je istako i da klub nema namjeru prodati Roberta Lewandowskog.

"Zašto bismo to učinili? On je igrač koji postiže veliki broj golova i zamjena za njega ne postoji. Dosta puta sam rekao, ima ugovor do 30. juna 2023. godine i on će taj ugovor ispoštovati", rekao je Hainer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi