Barcelona rutinski protiv Levantea

Nastavila u visokom ritmu

Barcelona rutinski protiv Levantea

Teme:

Barcelona je danas pobijedila ekipu Levantea sa 3:0 na domaćem terenu u okviru 18. kola španske La Lige. 

Katalonska ekipa bila je u centru pažnje tokom današnjeg sportskog dana zbog transfera Coutinha, a u postavu se u La Ligi konačno vratio i skupo plaćeni francuski fudbaler Ousmana Dembele koji je bio povrijeđen četiri mjeseca.

Barca je danas imala lagan zadatak protiv slabašnog Levantea, a otpor gostiju je slomila u 12. minuti preko Lea Messija kojem je sjajno asistirao Jordi Alba. Pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 38. minuti, Barca je postigla i drugi gol i to preko Urugvajca Luisa Suareza.

Ekipa Ernesta Valverdea je u nastavku meča spustila nogu sa gasa jer je u nastavku januara očekuje mnogo važnih utakmica, ali je ipak uspjela da postigne još jedan gol i to preko sjajnog Paulinha kojem je asistirao Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci sada imaju 48 bodova i povećali su prednost na devet bodova u odnosu na Atletico Madrid, a Levante je ostao na 16. poziciji sa samo 18 osvojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi