Barcelona s dva pogotka Messija savladala i Granadu

Argentinac zabio 300. gol u dresu Barce

Barcelona s dva pogotka Messija savladala i Granadu

A. Haznadarević
Teme:

Vodeća ekipa Primere Barcelona i dalje ne posustaje, a u susretu 24. kola pred katalonskim gigantom je poklekla i Granada, koja je poražena s 2:1.

U susret s četrnaestom ekipom na tabeli, ekipa Blaugrane je ušla s razmšljanjem o predstojećem okršaju Lige prvaka, gdje ih očekuje italijanski Milan, tako da ne čudi to što je zamjenik trenera Tita Vilanove Jordi Roura u meč ušao sa nešto izmijenjenim sastavom.

S obzirom na to da se fantazista sredite terena Xavi Hernandez još uvijek pokušava izboriti s istegnućem tetive koljena, kako bi bio spreman za Milan, on večeras nije bio u kadru, a u početnoj postavi se nije našao ni Andres Iniesta, te je na teren istrčao tek u 72. minutu utakmice.

Susret je rezultatski loše krenuo za Barcu, s obzirom na to da je u 26. minutu susreta Granada preko Ighala došla do vodstva. S rezultatom od 1:0 se i otišlo na odmor.

A onda u nastavku Lionel Messi! Najbolji igrač svijeta je u petom minutu nastavka utakmice nakon jedne odbijene lopte domaćeg golmana zakucao loptu u mrežu, te postigao tako svoj 300. gol za Barcelonu.

Mladi napadač Katalonaca Pedro, u više navrata je bio jako blizu pogotku, prvo je pogodio stativu, da bi onda i zatresao mrežu domaćih, međutim sreća mu nije bila naklonjena pa je gol poništen zbog ofsajda.

Ipak, u nastavku susreta prvi čovjek Barcelone Lionel Messi ponovo uzima stvari u svoje ruke, te dovršava potpuni preokret rezultata, a gol s kojim je odlučio pobjednika postigao je u 73. minutu susreta.

Bila je to ujedno i najbolja moguća najava za veliki duel sa velikanom Serie A, koji će se dogoditi u srijedu.

Primera, 24. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Granada - Barcelona 1:2 (Ighalo 24 / Messi 50, 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.