S ovih pet zvijezda Barcelona će izgledati zastrašujuće u novoj sezoni

Španci tvrde

S ovih pet zvijezda Barcelona će izgledati zastrašujuće u novoj sezoni

Edmir Škorić

Španski mediji najavljuju da će Barcelona naredne sezone imati paklenu postavu, s obzirom da se planira dolazak petorice sjajnih nogometaša.

Barceloni će biti neophodni kvalitetni igrači da se ovaj tim najzad vrati u vrh svjetske nogometne elite. Trener Xavi na ljeto očekuje da u njegov tim dođe pet vrhunskih pojačanja, no ostaje vidjeti koliko je sve to realno za očekivati.

Erling Haaland, Franck Kessie, Andreas Christiensen, Cezar Azpilicueta i Noussair Mazraoui imena su koja bi Barcelonu na ljeto mogla učiniti zvjezdanom momčadi, napominje Barca Universal.

Kessi bi kao slobodan igrač trebao da dođe iz Milana i navodno je klub uveliko riješio sve sa veznjakom i njegovim agentom, a kao slobodan igrač očekuje se i iskusni Cezar Azpilicueta iz Chelseaja, dok će s njim navodno put Katalonije i njegov saigrač iz odbrane Andreas Christiensen.

Mazraoui je trenutno u Ajaxu, ali i njemu ističe ugovor i na tom igraču Barcelona uveliko radi, s tim da će imati konkurenciju u vidu Milana, Arsenala i još nekih klubova koji takođe žele 24-godišnjeg desnog beka iz Maroka.

Savršeno ljeto za navijače Barcelone upotpunio bio Erling Haaland, sjajni norveški napadač Borussije Dortmiund koji ima oslobađajuću klauzulu od 75 miliona eura i istu je Barca spremna da plati, no mora da dogovori sve ostale uslove sa samim igračem, njegovim ocem i menadžerom Minom Raiolom.

Oglasi

Xavi je navodno otputovao u Njemačku kako bi razgovarao s Haalandom, a danas se dotakao Norvežanina na press konferenciji.

"Ne mogu vam dati nikakve detalje. Sve što mogu reći o Haalandu je da radimo za sadašnjost i za budućnost kluba. Ako budemo imali šta da objavimo, to ćete znati, baš kao što smo to učinili s Pablom Torreom jučer", rekao je Xavi Hernandez.

Iako se očekuje na ljeto da dođe pet sjajnih igrača, niko im ne može garantovati prvih 11, ali mediji u Španiji već su skrojili spektakularnu postavu Barce za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ter Stegen - Azpilicueta , Pique, Christensen , Jordi Alba - Pedri, Busquets, Kessie - Ferran Torres, Haaland , Aubameyang.

Definitivno se radi o ekipi koja bi mogla da bude jedna od najboljih na svijetu, no za sada se sve odnosi isključivo na glasine i želje čelnika, trenera i navijača Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pusti snovi ..., veći im vanjski dug no u federaciji.
6 3
Damir
Nebrukajte se cuj Christensen i Azpilicueta zvijezde
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti