Xavi govorio o dolasku Haalanda u Barcelonu: "Sve ćete saznati kao i jučer"
Foto - EPA

Norvežanin glavna meta Katalonaca

Xavi govorio o dolasku Haalanda u Barcelonu: "Sve ćete saznati kao i jučer"

Midhat Šljivak

Erling Haaland čovjek je oko čijeg se potpisa bore brojni evropski velikani.

Napadač Borussije iz Dortmunda će uz Kyliana Mbappea biti glavna zvijezda ljetnog prelaznog roka, a Norvežanin se povezuje najviše s Barcelonom i Real Madridom.

Mediji iz Madrida i Barcelone konstantno Haalanda sele u svoj grad, no 21-godišnji napadač još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere.

Ona bi trebala stići veoma brzo, a u Barceloni su uvjereni kako će fenomenalni strijelac odabrati njihov projekat s mladim igračima, gdje će biti glavna zvijezda.

Novinari su danas pitali trenera katalonskog velikana Xavija Hernandeza o potencijalnom dolasku Haalanda, a on je imao veoma zanimljiv odgovor na pitanje.

"Ne mogu vam dati nikakve detalje. Sve što mogu reći o Haalandu je da radimo za sadašnjost i za budućnost kluba. Ako budemo imali šta da objavimo, to ćete znati, baš kao što smo to učinili s Pablom Torreom jučer", rekao je Xavi Hernandez.

Oglasi

Xavi je navodno u utorak putovao u Minhen gdje se sastao s Haalandom, koji se u ovom bavarskom gradu oporavlja od povrede koja ga je već duže vremena odvojila od terena.

Gdje će fenomenalni napadač nastaviti karijeru navodno bismo trebali saznati već ovog mjeseca, a Borussia iz Dortmunda je ta koja ga pritišće da što prije donese odluku.

Njemačkom velikanu pripast će odšteta od 75 miliona eura, a pretpostavlja se da je Barcelona spremna ponuditi platu od oko 20 miliona eura čudesnom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugi timovi vjerovatno mogu ponuditi mnogo više, ali vidjet ćemo hoće li Erling odabrati projekat Barcelone ili novac nekog bogatijeg kluba.

Erling Haaland je odigrao 79 utakmica u dresu Borussije i zabio je 80 golova, a ranije je u 27 susreta za Salzburg postigao 29 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi