Već je poznat Barcelonin sastav za večeras
Lewandowski čeka na prvi gol u dresu Barce

Katalonci protiv New York Red Bullsa

Već je poznat Barcelonin sastav za večeras

Edmir Škorić

Barcelona će predsezonsku turneju po Sjedinjenim Američkim Državama okončati večeras utakmicom protiv New York Red Bullsa.

Utakmica između Barcelone i New York Red Bullsa igra se u noći s 30. na 31. juli u 1:00 po srednjoevropskom vremenu. Biće to četvrta provjera za Xavijev tim u SAD-u. U prvoj su razbili Inter Miami sa 6:0, pa su pobijedili Real Madrid s 1:0, a onda remizirali s Juventusom (2:2).

Robret Lewandowski je dobijao šansu u preostala dva meča, a očekuje se da večeras bude starter i imat će priliku da postigne prvi gol u novom klubu, nakon transfera iz Bayerna vrijednog 50 miliona eura.

Katalonski Sport vjeruje da će starter biti i Raphinha, koji je doveden iz Leedsa, a od novajlija će od prve minute zaigrati i bivši stoper Chelseaja Andreas Christensen.

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen - Jordi Alba, Eric Garcia, Andreas Christensen, Sergino Dest - Pedri, Sergio Busquets, Gavi - Ansu Fati, Robert Lewandowski , Raphinha

Predviđeni sastav New Yorka: Carlos - John Tolkin, Aaron Long, Sean Nealis, Thomas Edwards - Dru Yearwood, Caden Clark, Daniel Edelman - Serge Ngoma, Patryk Klimala , Omir Mosso

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bi ponovo trebao dobiti priliku u nastavku utakmice, nakon pozitivnih komentara za nastup u drugom poluvremenu duela sa bivšim klubom Juventusom.

Barcelonu još čeka duel sa meksičkim Pumasom 7. avgusta prije nego počne zvanično novu sezonu La Lige duelom sa Rayo Vallecanom 13. avgusta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Barcelona bez pjanića,ko real bez Modrića...Mislim da Miralem mora igrat jer definitivno igra Barce nije kvalitetna bez Mireta
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi