Kounde i Jordi Alba su imali žestok okršaj: Lopta u glavu pokazala je tanke živce novog igrača Barce
Foto - Screenshot

Francuz je imao žestoku reakciju

Kounde i Jordi Alba su imali žestok okršaj: Lopta u glavu pokazala je tanke živce novog igrača Barce

Midhat Šljivak

Jules Kounde (23) postao je novi igrač Barcelone.

Francuski defanzivac je za 50 miliona eura prešao iz Seville u Barcelonu, a njegov transfer ozvaničen je jučer.

Barcelona je u ovom momku dobila odlično pojačanje. Kounde je poznat kao veoma žestok momak koji ne bježi od akcije, no često zna i pretjerati u reakcijama.

Znao je 23-godišnji Francuz vidjeti crvene kartone pred svojim očima. Jedan je dobio i prošle sezone upravo protiv Barcelone i to nakon duela s Jordijem Albom.

U decembru prošle godine Kounde i Alba su imali duel pored aut linije. Alba je također bio prgav udarcem ramenom prema francuskom defanzivcu, a zatim je i stao ispred njega onemogućavajući izvođenje auta.

To ga je razbjesnilo. Odlučio je pogoditi loptom u glavu fudbalera Barcelone. Ovaj je pao kao pokošen i sudija je Koundeu pokazao direktan crveni karton.

Barcelona je u ovom čovjeku dobila izuzetnog ratnika na terenu. Kartoni i ovakve reakcije mogli bi ipak biti problem, ali vidjet ćemo kako će Kounde raditi pod vodstvom Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jules Kounde je protekle tri sezone igrao zaista odličan fudbal u Sevilli. Odigrao je 133 utakmice i postigao je devet pogodaka.

U ovom klubu je postao i reprezentativac Francuske za koju je odigrao 11 utakmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi