Barcelona se mučila sa Leganesom sve dok nije ušao Lionel Messi
Katalonski tim je ovim trijumfom ponovo na pet bodova ispred madridskog Atletica (Foto: EPA)

Trijumf Katalonaca

Barcelona se mučila sa Leganesom sve dok nije ušao Lionel Messi

M. Šljivak

Barcelona je u 20. kolu La Lige ugostila ekipu Leganesa i na kraju je uz dosta muke slavila pobjedu rezultatom 3:1.

Domaći tim je od prve minute dominirao, a bolja igra im se isplatila u 32. minuti kada je Ousmane Dembele pogodio mrežu Leganesa na dodavanje Jordija Albe za prednost od 1:0.

Minimalnim vodstvom Barce otišlo se na odmor, a gosti su u drugom poluvremenu krenuli nešto ofanzivije i to im se isplatilo u 57. minuti kada sjajnu akciju završava Martin Braithwaite za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ernesto Valverde je potom u igru ubacio Lionela Messija i Ivana Rakitića, a to im se isplatilo u 71. minuti meča kada je Barca došla do drugog pogotka.

Messi je snažno šutirao sa 20-ak metara, golman Cuellar loptu odbija, ali tačno na nogu Luisa Suareza koji pogađa za 2:1.

Gosti su protestvovali jer su smatrali da je Urugvajac faulirao golmana pri golu, ali sudija Bengoetxea je gol ipak priznao.

Pobjedu Barcelone zaključio je niko drugi do Lionel Messi. Pogodio je u drugoj minuti nadoknade i riješio je pitanje pobjednika za konačnih 3:1.

La Liga, 20. kolo:

Barcelona - Leganes 3:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

Top Komentari

daca
Navijac dam Bajerna ali Mesiju i Ronaldu kapa dole stvarno su masine
0 0
Mase007
Propasti ce kada ode Lesi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi