Otkrio ga lajk na Instagramu: Denis Suarez na korak od Arsenala

Napušta Barcelonu

Otkrio ga lajk na Instagramu: Denis Suarez na korak od Arsenala

E. Čaušević

Španski fudbaler Denis Suarez do kraja januarskog prelaznog roka će gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Suarez nije zadovoljan minutažom koju ima na Camp Nou, te je sve jasnije da će napustiti Barcu do kraja januara. Ovaj vezni fudbaler se najviše povezuje s prelaskom u Arsenal i navodno je sve dogovorio s londonskim klubom.

Međutim, ovaj transfer trenutno koči Barcelona jer ne želi odustati od činjenice da ga neće pustiti za 15 miliona eura koliko nudi Arsenal. No, španski mediji prenose da bi sve trebalo biti završeno već u narednim danima.

Da se tu nešto "kuha" dokazao je i Suarez koji se našao u centru pažnje navijača Arsenala zbog svog lajka na Instagramu. On je jučer nakon derbija Arsenala i Chelseaja lajkao fotografiju na kojoj je Alexandre Lacezette i koja pokazuje da se Topnici vraćaju u formu nakon pobjede protiv gradskog rivala.

Arsenal spreman platiti 19 miliona eura za Denisa Suareza

Pokušali su čenici Arsenala dogovoriti posudbu veznog igrača Barcelone sa opcijom otkupa ugovora na kraju sezone.

Sa druge strane Barcelona je spremna da pusti Suareza u januarskom prijelaznom roku, ali Arsenal nema novaca da kupuje igrače do ljetnog prijelaznog roka.

Navodno, tim koji sa klupe predvodi Unai Emery spreman je da plati oko dva miliona eura za posudbu Suareza, te bi na kraju sezone otkupili njegov ugovor za 17 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Denis Suarez je, kako javlja The Mirror, jedina Arsenalova želja u ovom prijelaznom roku, a niti sam igrač ne bi imao ništa protiv saradnje sa svojim bivšim trenerom.

Ove sezone je Suareza nastupao u samo osam utakmica u dresu Barcelone, a samo dva puta igrao je u La Ligi kada je šanse dobio sa klupe.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi