Barcelona se neće zaustaviti na Murillu: Još jedno pojačanje prošlo preglede!

Stiže još jedan štoper

Barcelona se neće zaustaviti na Murillu: Još jedno pojačanje prošlo preglede!

Povrede defanazivaca dobro su zabrinule Ernesta Valverdea, pa su čelnici Barcelone krenuli u potragu za pojačanjima kako trener Katalonaca ne bi bio ostavljen u bezizlaznoj situaciji u slučaju novih povreda.

Oporavak Samuela Umtitija će potrajati, povrede su već davno počele uzimati danak kada je u pitanju Thomas Vermaelen, pa je Ernesto Valverde ostao samo sa dvojicom štopera na raspolaganju - Gerardom Piqueom i Clementom Langletom.

Zbog toga su Katalonci užurbano krenuli u potragu za pojačanjima, a jučer je ozvaničena saradnja sa 26-godišnjim Kolumbijcem Jeisonom Murillom koji je stigao na posudbu iz Valencije.

Međutim, na Nou Campu nisu stali sa Murillom. Naime, španski mediji javljaju da će uskoro saradnju sa Barcelonom ozvaničiti i brazilski štoper Rodrigo Caio.

Kako prenosi španski Sport, 25-godišnji Caio je danas u jednoj privatnoj klinici u Sao Paulu, pod supervizijom Barcinog ljekarskog tima, prošao preglede, pa je sve spremno za njegov potpis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Caio je još uvijek igrač Sao Paula, a u Barcu bi trebao stići na posudbu sa opcijom otkupa ugovora za 18 miliona eura.

Inače, Caio je čitavu karijeru proveo u Sao Paulo, a navijači Barce mogu biti pomalo zabrinuti jer je u prošlosti imao dosta problema sa povredama. Tako je 2015. godine trebao doći u Valenciju, ali nije prošao ljekarske preglede.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Zar prije sat nije pisalo da je makmo pao na pregledima?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti