Barcelona se pojačava: Dovode igrača za kojim luduju svi?
Foto: EPA

Goretzka od januara u Barci?

Barcelona se pojačava: Dovode igrača za kojim luduju svi?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone navodno je osigurala prvo pojačanje za januarski prelazni rok.

Rukovodstvo katalonskog tima održalo je pregovore sa veznjakom Schalkea Leonom Goretzkom i ovaj 22-godišnji veznjak bi od januara trebao postati novi član tima s Nou Campa.

Iako je sjajni veznjak na kraju ove sezone slobodan igrač, Barcelona ne želi čekati da im neko igrača uzme ispred nosa. Odlučili su već sad završiti posao i platiti 15 miliona eura kako bi osigurali potpis njemačkog fudbalera.

Goretzka je igrama u dresu Schalkea pokazao da se radi o veoma talentovanom fudbaleru. Veliki timovi pokazuju interes za njega, a pored Barcelone povezuje se i sa prelaskom u redove minhenskog Bayerna, a često se spominje i u ekipama Chelseaja, PSG-a, Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, za sada je Goretzka najbliži Barceloni. On bi u katalonskom timu trebao zamijeniti Portugalca Andrea Gomesa, čijim su igrama u redovima ekipe s Nou Campa veoma nezadovoljni.

Leon Goretzka je u omladinskim kategorijama nosio dres ekip Bochuma, a član Schalkea je postao 2013. godine. Odigrao je 116 utakmica za tim iz Gelsenkirchena i protivničku mrežu je pogađao 14 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi