Cijeli Camp Nou je zanijemio kada je vidio gdje je glavom krenuo Gavi

Samo ga je sreća spasila

Cijeli Camp Nou je zanijemio kada je vidio gdje je glavom krenuo Gavi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone igraju na svom terenu protiv Seville derbi 20. kola španske La Lige, ali u prvom poluvremenu i nismo vidjeli previše uzbuđenja na Camp Nou.

Barcelona ima dominaciju od samog početka utakmice, ali Sevilla se odlično brani i uspjela je u prvom poluvremenu da sačuva svoju prednost.

Za Katalonce utakmica nije počela najbolje jer su već u trećoj minuti ostali bez kapitena Sergija Busquetsa koji je zbog povrede morao da napusti teren, a umjesto njega u igru ušao je Franck Kessie.

Barca je imala u prvom poluvremenu nekoliko dobrih šansi, a prijetio je većinom Robert Lewandowski, no Bono je uspio da sačuva svoju mrežu.

U centru pažnje nakon prvog poluvremena našao se mladi veznjak katalonskog kluba Gavi koji je oduševio navijače Barcelone jer je još jednom pokazao koliko je borben i požrtvovan na terenu, te da se ne libi reagovati u bilo kakvim situacijama.

To se najbolje vidjelo u 36. minuti kada je nakon jedne loše ispucane lopte Ter Stegena ovaj mladi veznjak na loptu krenuo glavom i nije dopustio da jedan od igrača Seville dođe do nje i krene u napad.

Oglasi

Gavi je išao glavom u situaciji gdje se mnogi libe krenuti i nogom, ali je na kraju uspio da udari loptu i na svu sreću izbjegne da ga igrač Seville udari nogom u glavu što bi sigurno bila dosta nezgodna povreda.

[twitter]https://twitter.com/pedristarboy/status/1622336282318831616[/twitter]

Na kraju je Gavi uspio da izbori prekršaj u svoju korist i spasi Ter Stegena nepotrebne greške prilikom ovog ispucavanja. Zbog svog poteza mladi veznjak dobio je i velike ovacije s tribina Camp Noua.

Cijelu situaciju iz 35. minute i potez Gavija također pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi ove sezone igra u odličnoj formi i ustalio se u prvi tim kod Xavija Hernandeza, a nedavno je i zvanično produžio ugovor s Blaugranom što je sigurno bio jedan od glavnih ciljeva čelnika ovogo kluba.

Ovaj 18-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima upisao 29 nastupa, te je zabio jedan gol i dodao pet asistencija. Jedan je od igrača s najvećom minutažom u Barceloni u tekućoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Opet kamere i kompjuteri prave lazne snimke i kriju igrace HAHHHHAHHHHHHHHHH
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti