Barcelona sigurna u Eibaru: Messi, Suarez i Griezmann na listi strijelaca

LaLiga, 9. kolo

Barcelona sigurna u Eibaru: Messi, Suarez i Griezmann na listi strijelaca

Barcelona je danas gostovala kod Eibara u 9. kolu španskog šampionata i upisala laganu pobjedu rezultatom 0:3.

Eibar je bio dosta opasniji i borbeniji u prvom poluvremenu, dok je u drugom opala motivacija domaćih fudbalera, pa Barca nije imala težak zadatak da privede meč kraju i upiše nova tri boda.

Nije se dugo čekalo na vodstvo gostiju. Lenglet je poslao dugu loptu prema Griezmannu, njegov čuvar se okliznuo, pa je francuski napadač istrčao pred gol domaćih i lagano završio jednostavnu akciju svog tima za 0:1.

Minimalnim vodstvom Barce se otišlo na odmor, da bi u 58. minuti gosti stigli i do drugog gola. Ovaj put je Griezmann bio asistent, a siguran egzekutor Lionel Messi.

Osam minuta kasnije Messi je u ulozi asistenta. Sjajnu akciju su odigrali gosti, a Messi nesebično uposlio Suareza koji je lagano pogodio za 0:3.

Tako se po prvi put na istoj utakmici u strijelce upisao napadački trojac Barce - Messi, Suarez, Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ovom pobjedom došla do ukupno 19 bodova i barem nakratko stigla do prve pozicije na tabeli. Real Madrid trenutno ima 18 bodova, a Granada 17, ali ove dvije ekipe imaju i utakmicu manje u odnosu na Barcelonu.

Eibar je ostao na 14. poziciji sa devet osvojenih bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Messi da je sebičan kao ronaldo mogao bi na svakoj utakmici davat po 3 gola, al njemu je bitnija timska igra nego pojedinačna zato i jest najbolji na svijetu. Danas je imao čistu situaciju za gol al on asistira Suarezu.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti