Barcelona spremila slatku osvetu Liverpoolu u januaru
Nakon ljetne sage sa Coutinhom u Barci su spremni da se osvete Redsima tako što će im ukrasti igrača kojeg tako silno žele dovesti

Žele pojačanje u odbrani

Barcelona spremila slatku osvetu Liverpoolu u januaru

Endin Čaušević, foto: EPA

Barcelona je već najavila da će u januaru ponovo biti aktivna na tržištu, te da će pokušati dovesti na Nou Camp nekoliko novih fudbalera.

U fokusu katalonskog kluba bit će defanzivna linija s kojom kubure već nekoliko godina. Jasno je da će Javier Mascherano napustiti Barcelonu, a problem Ernestu Valverdeu pravi i povreda Samuela Umtitija koji je bio jedan od najboljih igrača u dosadašnjem dijelu sezone.

Zbog toga je iznenađujuće šansu dobio Thomas Vermaelen koji je istu odlično iskoristio i pokazao da se na njega može računati kada nema problema s povredama. Ipak, jasno je da Barci treba barem jedno pravo pojačanje na poziciji štopera.

Španski mediji prenijeli su da se na meti Barcelone nalazi defanzivac Southamptona, Virgil van Dijk, koji je već dugo na radaru Liverpoola. No, čini se da su na Nou Campu odlučili da učine sve kako bi se Redsima osvetili za sagu oko Philippea Coutinha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Van Dijka špekuliše se da će Barca pokušati dovesti i kapitena Milana, Leonarda Bonuccija, koji se baš nije uklopio u Rossonere od dolaska iz Juventusa prošlog ljeta. Jedno je sigurno, a to je da nas ponovo očekuje uzbudljiv januar što se tiče Barcelone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi