Barcelona spremna pustiti Rakitića u Juventus, ali samo u razmjeni igrača

Koga do žele Katalonci?

Barcelona spremna pustiti Rakitića u Juventus, ali samo u razmjeni igrača

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Rakitić je na izlaznim vratima katalonskog kluba bio i prošlog ljeta kada su u Barci učinili sve da ga prodaju, ali je on na kraju ostao u timu. Hrvat je nekoliko utakmica pratio čak i s tribina, no uspio se vratiti u početni sastav Katalonaca.

Međutim, španski mediji pišu da su u Barceloni već odlučili da prodaju Rakitića ovog ljeta. I ovaj iskusni veznjak je svjestan toga i već "koketira" s nekoliko klubova.

Nedavno su se pojavile špekulacije da Rakitića želi dovesti Juventus koji je i ranije bio zainteresovan za njega. Čak je i on nedavno izjavio da ne bi imao ništa protiv da zaigra s Cristianom Ronaldom što je dodatno podgrijalo špekulacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, u Barceloni očito žele što bolje to iskoristiti. Katalonci su spremni da puste Rakitića u Juventus, ali žele da u sve to uključe jednog igrača italijanskog tima.

Barcelona će ponuditi Juventusu razmjenu igrača, te su zainteresovani da u svoje redove dovedu Douglasa Costu. Brazilac nije baš standardan u Juventusu što očito žele iskoristiti čelnici katalonskog kluba. No, da li će biti nešto od svega toga ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi