Laporta razočarao navijače: Barcelona neće napustiti Superligu!

Konačno se oglasili

Laporta razočarao navijače: Barcelona neće napustiti Superligu!

Endin Čaušević

Prethodnih dana fudbalski svijet bruji o osnivanju Superlige u kojoj bi igrali samo oni najbogatiji evropski klubovi.

Ideja osnivanja Superlige došla je od predsjednika Real Madrida, Florentina Pereza, i mnogi su bili šokirani kada je u nedjelju u ponoć objavljeno da je novo takmičenje kreirano.

Pored Real Madrida dokument o osnivanju Superlige potpisalo je još 11 klubova, a to su Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham i Liverpool.

To je šokiralo fudbalski svijet jer je zamišljeno da Superliga ima 15 stalnih učesnika i još pet koji će se boriti za plasman kroz prvenstva. No, navijači su bili izričito protiv toga jer je to takmičenje itekako na štetu malih klubova.

Nakon velikog pritiska javnosti mnogi klubovi su odustali od Superlige i to su javno objasnili, a jedino se nisu oglašavali Real Madrid, Juventus i Barcelona.

Iako su mnogi smatrali da će Joan Laporta sigurno da se povuče iz takmičenja kojem je pristupio njegov prethodnih Josep Bartomeu to se nije desilo. Barcelona se danas zvanično oglasila na ovu temu i potvrdila svoj opstanak u Superligi.

Oglasi

Barca potvrđuje da ostaje u Superligi, ali također navodi da ligi treba puno rada i reformi. Uz to, konačnu odluku o sudjelovanju kluba donijet će članovi kako je saoštio klub. Također, navodi se da će se proučiti i razlozi zašto su navijači tako negativno reagovali na Superligu.

Također, navodi se da je Barcelona odlučila biti dio Superlige jer bi se odbijanje moglo pokazati pogreškom ako bi projekt uspio. Ovo saopštenje je itekako razočaralo navijače Barcelone koji su bili sigurni da će klub odustati od ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na tu temu oglasio se i bivši igrač ovog kluba Gary Lineker koji je kritikovao Barcelonu i jasno je poručio da je ovo jedno užasno saopštenje i mišljenje katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Sad neka ga Ceferin ljubi u analni otvor
5 1
Sloboda
Propali su i barca i super liga...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi