Joan Laporta se konačno oglasio o Superligi
Foto - EPA

Prvi čovjek Barcelone

Joan Laporta se konačno oglasio o Superligi

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta konačno se oglasio i zauzeo je svoj stav o kreiranju Superlige.

Od 12 klubova koji su potpisali sporazum o kreiranju ovog takmičenja, ostali su još samo Barcelona, Real Madrid i Juventus, pa je početak Superlige stavljen na čekanje.

Svi klubovi su proteklih dana imali stav o ovom takmičenju, danas se oglasio i predsjednik Barcelone Joan Laporta. On je istakao da je Superliga neophodna.

"Superliga je neophodna. Veliki klubovi ulažu veliki novac, plate fudbalera su ogromne i to se mora uzeti u obzir", rekao je Laporta i nastavio je:

"Moralo bi to biti atraktivno takmičenje, ali bazirano na sportskim uspjesima. Otvoreni smo za dijalog sa UEFA-om. Neki klubovi su pod pritiskom, ali projekat Superlige je i dalje tu", istakao je on.

Ipak, o zvaničnom stavu Barcelone odlučit će članovi kluba, a ne samo Laporta.

Oglasi

"Nama je najbitnije da branimo naše interese. O svemu će krajem maja odlučiti članovi kluba", poručio je Laporta.

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin saopštio je kako će klubovi koji su radili na kreiranju Superlige snositi posljedice, ali Barcelonu je izdvojio od drugih.

On je pohvalio odnos Joana Laporte koji je članovima kluba prepustio konačnu odluku i oni će na kraju da odluče bez obzira na Laportin stav od neophodnosti kreiranja Superlige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Radimo sa našim timom na postupku protiv klubova. Bit će posljedica za sve. Ipak, svakako ćemo uzeti u obzir to da su engleski klubovi priznali grešku. Imali smo 235 od 247 klubova na svojoj strani, sad imamo 244. Očekujemo da svi shvate svoje greške i da se suoče sa posljedicama", rekao je Čeferin i dodao je:

"Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što dopustio da članovi kluba odluče o svemu".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Sve su ovo kriminalci i uefa i superligaši
6 1
dinass
Ne kontam ovo uvlacenje Farceloni u supak,isti su ko i svi ostali
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi