Barcelona u velikom stilu osvojila 27. titulu i prvu u ovom stoljeću bez Lionela Messija!

Na stadionu gradskog rivala

Barcelona u velikom stilu osvojila 27. titulu i prvu u ovom stoljeću bez Lionela Messija!

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su sa 4:2 u gostima kod Espanyola u susretu 34. kola La Lige, pa su četiri kola prije kraja matematički osigurali novu titulu u Španiji jer imaju nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid.

Nakon četiri godine suše, u Barceloni će se slaviti titula. Da stvar bude još bolja, ostvarena je na stadionu gradskog rivala pred brojnim navijačima domaće ekipe.

Zanimljivo, ovo je bila prva titula Barcelone u ovom stoljeću koju su osvojili bez Lionela Messija u sastavu, a ukupno 27. u historiji. Real Madrid ima 35, a dvocifren broj naslova ima još Atletico Madrid sa 11 osvojenih titula. 

Sjajni Argentinac je za Barcu debitovao u sezoni 2004/05 kada su Katalonci osvojili prvu titulu u ovom stoljeću, a potom ih je on vodio do titula u sezonama 2005/06, 2008/09, 2009/10, 2010/11, 2012/13, 2014/15, 2015/16, 2017/18 i 2018/19, kada je titula posljednji put stigla na Nou Camp.

Kataloncima bi i bod bio dovoljan da postanu prvaci, ali oni nisu ništa prepustili slučaju, pa su ostvarili visoku pobjedu.

Počelo je golom Lewandowskog u 11. minuti, a već u 20. minuti bilo je 2:0, kada je Balde zatresao mrežu nemoćne domaće ekip. U 40. minuti novi gol Lewandowskog i tada je već uveliko počelo slavlje gostiju.

Oglasi

Kounde u 53. minuti postigao gol za 4:0 i stavio tačku na i. Espanyol je do utješnog gola stigao u 74. minuti preko Puada.  Joselu je u zadnjim sekundama postigoa gol za 4:2. Nakon što je odsviran kraj utakmice, uslijedilo je slavlje Xavija i njegovih igrača.

Barci ostaju još četiri utakmice do kraja sezone, no one će biti čisto formalne, a Xavi će imati priliku da da šansu igračima koji su manje igrali tokom naporne sezone.

Navijači su presretni kako se sve završilo, ali željeli bi da njihov klub i u Ligi prvaka podsjeti na stara vremena, a vidjet ćemo da li je realno to očekivati naredne sezone. Ovisit će naravno dosta toga i o ljetnom prijelaznom roku. Sve su glasnije priče da se vraća Lionel Messi...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovome dodajmo da je poljski naapadač Robert Lewandowski "podebaljo" svoj golgeterski saldo i sada je na 21 golu, te ima četiri gola više od Karima Benzeme iz Real Madrida, tako da bi Barcelona trebala imati i najboljeg strijelca lige.

Barca u narednom kolu dočekuje Real Sociedad, ali neće imati pretjeranog imperativa, dok će Espanyol gostovati Rayo Vallecanu i njemu je svaki bod jako važan ako želi i naredne sezone igrati u La Ligi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Cestitke ! Zasluzeno
4 0
NoSikiriky
Odeši mali cigani u Segendu, naravno, Forca Barca!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi