Barca pokazala veličinu: Vratiće bivšeg igrača samo da bi mogao osvojiti titulu

Barca pokazala veličinu: Vratiće bivšeg igrača samo da bi mogao osvojiti titulu

Edmir Škorić

Barcelona je na korak od osvajanja nove titule u Španiji i trebaju joj samo dva boda.

Barcelona je već dugo na vrhu tabele i trenutno ima +13 u odnosu na Atletico Madrid i +14 u odnosu na Real Madrid. S obzirom da je do kraja prvenstva još pet kola, jasno je da će Katalonci postati prvaci, samo je pitanje kada.

Prvu meč loptu imaju na stadionu gradskog rivala Espanyola u nedjelju. Već se uveliko sprema šampionsko slavlje, a bilo bi posebno za sve u Barceloni da to učine na stadionu svog rivala.

Španski novinar Toni Juanmarti objavio je kako Barcelona planira da ponovo pozove Gerarda Piquea, kako bi bio prisutan na svečanoj ceremoniji i kako bi mogao da proslavi još jednu titulu.

Pique je odigrao šest utakmica u sezoni 2022/23 pod vodstvom Xavija prije nego što je u novembru iznenada najavio svoje povlačenje iz nogometa.

"Nogomet mi je dao sve. Barcelona mi je dala sve. Vi, navijači Barce, dali ste mi sve i vječno sam vam zahvalan", rekao je Pique.

Oglasi

Ove sedmice potvrđeno je da će klub ostati bez još jedne legende, pošto Sergio Busquets na kraju napušta tim nakon 18 godina.

Busquets će sa medaljom oko vrata okončati jednu sjajnu priču u klubu u kojem je proveo sve svoje godine, dok će njegov dugogodišnji saigrač Pique osvojiti svoju devetu titulu i prvu od 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da će Pique biti uvršten u tim pred naredne mečeve i da će još jednom kročiti na teren kako bi proslavio naslov prvaka Španije.

To su sve za sada nezvanične informacije, ali svakako bi bilo lijepo još jednom vidjeti Piquea kao člana Barcelone i to bi sasvim sigurno za njega bio savršen kraj.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi