Dembele ih izdao, ali su ga već prežalili: Barcelona sprema pravu transfer "bombu"!

Pregovori su već počeli

Dembele ih izdao, ali su ga već prežalili: Barcelona sprema pravu transfer "bombu"!

Endin Čaušević

Ousmane Dembele uzdrmao je žestoko Barcelonu odlukom da karijeru nastavi u PSG-u jer takvu izdaju od Francuza nisu očekivali. Međutim, čini se da su se Joan Laporta i društvo brzo oporavili jer španski mediji pišu da spremaju pravu "bombu" u finišu ljetnog prelaznog roka.

Xavi Hernandez spasio je Dembelea kada su ga svi htjeli prije godinu dana otjerati iz Barcelone, no on mu je dao šansu zbog čega se Francuz na kraju uspio izboriti za novi ugovor i ostati u katalonskom klubu.

No, samo dana kasnije Dembele je šokirao klub. Prihvatio je ponudu PSG-a koji je odlučio da aktivira njegovu otkupnu klauzulu od 50 miliona eura i do kraja sedmice će taj transfer biti ozvaničen.

Xavi je razočaran što ga je Dembele izdao na takav način nakon svega, a ni čelnici kluba nisu očekivali da će Francuz da im se "oduži" za sve odlaskom u klub s kojim su već neko vrijeme u veoma lošim odnosima.

Međutim, Laporta je svjestan da sada mora uzvratiti i pokazati da Barcelona može dovoditi još uvijek velika pojačanja.

Oglasi

Barceloni je potrebno pojačanje na bekovskim pozicijama, ali i zamjena za Dembelea. Kako pišu španski mediji Laporta bi jednim potezom mogao sve da riješi jer sprema pravu "bombu".

Španski mediji pišu da je Barcelona počela pregovore s Manchester Cityjem i da želi dovesti Joaa Cancela. I sam Portugalac je dao zeleno svjetlo za taj transfer, te je pristao i na znatno manju platu samo da dođe u Barcelonu.

Njegov agent Jorge Mendes već pregovara s Barcelonom i poručio im je da je itekako izvedivo da Cancelo iz Cityja dođe u katalonski klub.

Cancelo bi prema svemu sudeći stigao na posudbu do kraja sezone, a Barcelona bi idućeg ljeta morala otkupiti njegov ugovor za iznos koji klubovi dogovore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako bi Cancelo riješio problem desnog beka koji Barca ima već godinama, a poznato je da isto tako dobro igra i na lijevom beku. No, ono što je veliki plus jeste što bi ga Xavi na krilnim pozicijama mogao koristiti i ofanzivnije.

Odlazak Dembelea otvara mogućnost za dolazak Cancela, a najveća želja je još uvijek Bernardo Silve, no njegov transfer se trenutno čini kao nemoguća misija..

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Cancelo koji nema mjesta u City-u i koji je dobio nogu iz Bayerna pa spašava karijeru kod miševa iz Katalonije je prava transfer bombaaaa
0 0
Culer
Canselo nije dobar u glavi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi