Uprkos svim nedaćama, Laporta je nekako izdvojio ogroman iznos za transfere ovog ljeta

Devetocifrena svota

Uprkos svim nedaćama, Laporta je nekako izdvojio ogroman iznos za transfere ovog ljeta

Eldar Ganibegović

Barcelona je nedavno stekla 207,5 miliona eura, iznos dobiven od prodaje postotka televizijskih prava utakmica La Lige za sljedećih 25 godina. 

Tako su Katalonci uspjeli popraviti tešku financijsku situaciju kroz koju prolaze već nekoliko godina. Predsjednik kluba Joan Laporta doista je uvjeren da će Barcelona na kraju ove godine imati profit.

Momčad s Camp Noua na ljeto želi uložiti velika sredstva u transfere kako ne bi ponovila loša iskustva iz nedavno završene sezone.

Prema pisanju španske Marce, uprava Barcelone ovog je ljeta za transfere izdvojila 200 miliona eura, ogroman iznos s obzirom na sve financijske probleme posljednjih godina.

Glavna meta bio je Robert Lewandowski, no Bayern je dosad odbio tri ponude, pa ćemo vidjeti da li će Barcelona posustati s ponudama. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su blizu odricanja od još 15 posto televizijskih prava, transakcije koja će im donijeti 400 miliona eura, što takođet raduje navijače.

Podsjetimo, Joan Laporta je nedavno rekao da se momčad počinje financijski oporavljati, pa je želio proslaviti taj aspekt i izveo preko 500 zaposlenika kluba u talijanski restoran.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi