Ko bi normalan otišao iz ovakvog ugovora? De Jong ima nestvaran ugovor od ove sezone u Barceloni
Foto - EPA

United se trudi, ali...

Ko bi normalan otišao iz ovakvog ugovora? De Jong ima nestvaran ugovor od ove sezone u Barceloni

Midhat Šljivak

Barcelona se svim silama pokušava riješiti nizozemskog veznjaka Frenkieja de Jonga.

Manchester United je taj koji želi dovesti 25-godišnjeg fudbalera u svoje redove. Pregovori uveliko traju, ali De Jong za sada odbija da ode s Camp Noua.

Nije ni čudo što De Jong ne želi na Old Trafford jer ga od naredne sezone čeka spektakularna cifra na računu jer je imao zanimljiv dogovor s nekadašnjim predsjednikom Josepom Bartomeuom.

Kako tvrdi list Sport, De Jong ima ugovor po kojem bi od sezone 2022/2023 zarađivao nestvarnih 50 miliona eura bruto, odnosno 25 miliona eura neto.

Ovu obavezu prema igraču potpisao je nekadašnji predsjednik Bartomeu. Ugovor je naravno važeći i zato nije nikakvo čudo što Nizozemac nema namjeru da napusti Barcelonu.

De Jong je i po trenutnim ugovorima najplaćeniji fudbaler Barcelone i zarađuje 16 miliona eura bruto po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester United bi mu također mogao ponuditi ogromnu cifru za dolazak na Old Trafford. Igrač se još uvijek nećka, a sada je jasno i zašto.

De Jong je u Barcelonu stigao 2019. godine za 75 miliona eura. Odigrao je ukupno 140 utakmica i postigao je 13 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Nije ni cudo sto je klub pred bankrotom kad citam ovo. Cuj 25 neto njemu hehe
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi