Sve jači alarm u Barceloni: Laporta ima favorita za novog trenera, krenut će u prvu rundu razgovora
FOTO: EPA

Koemanu sat lagano otkucava

Sve jači alarm u Barceloni: Laporta ima favorita za novog trenera, krenut će u prvu rundu razgovora

H. Zilić

Ubjedljiv poraz Barcelone od Benfice rezultatom 3:0 u drugom kolu Lige prvaka upalio je sve alarme u katalonskom gigantu.

Već dugo se piše o odlasku Ronalda Koemana, iako igrači smatraju da trener nije glavni krivac za trenutno stanje u Barceloni, gdje vlada velika kriza.

Predsjednik Joan Laoprta će po svemu sudeći lagano uzeti konce u svoje ruke i početi sa promjenama.

Prema pisanjima španskog Mundodeportiva, Laporta ne krije želju da na klupi Barcelone vidi Andreu Pirla, a ta špekulacija je ranije objavljena u pojedinim španskim medijima. Čini se da je sada dobila jaču dimenziju nakon debkla Barce u Lisabonu.

Kao opcija za novog trenera spominjao se i Roberto Martinez, ali Laporta će obaviti prvo rundu razgovora sa Pirlom, jer je pitanje vremena kada će Koeman napustiti kormilo uzdrmanog tima iz Katalonije.

"Najlakše je otjerati trenera iz kluba. Svi smo mi odgovorni. U kritičnoj smo situaciji", rekao je kapiten Busquets, ali teško je povjerovati da nizozemski stručnjak može kupiti još povjerenja kod čelnika Barcelona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda bi Koemana i izvukla neka serija dobrih rezultata, međutim trenutnom igrom Barcelona je daleko od toga.

Barcelona je fenejraš u svojoj grupi Lige prvaka, nakon dva kola su bez bodova i sa gol razlikom 0:6, a u naredna dva kola igra sa kijevskim Dynamom gdje mora tražiti dva trijumfa, ako želi da ostane u kombinacijama za plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Cuj Pirla, zaista ova Barsa tone sve dublje i dublje, bas bi Pirlo mogao nesto napraviti tu.
5 1
AcMilan_rosoneriBosna
Samo gatuza da ih pošamara
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi