Nova "šamarčina" za Barcelonu, "petarda" Bayerna!
FOTO: EPA

Liga prvaka

Nova "šamarčina" za Barcelonu, "petarda" Bayerna!

H. Zilić

Kompletirano je drugo kolo ovosezonske Lige prvaka.

U grupi E novu "šamarčinu" doživjela je Barcelona koja je večeras u Lisabonu poražena od Benfice sa ubjedljivih 3:0.

Poveli su domaći već u drugoj minuti sa 1:0 golom Nuneza, a Silva u 68. minuti na asistenciju Marija pogađa za 2:0 i servira novu košmarnu noć za Katalonce. Konačan udarac zadao je Nunez u 79. minuti svojim drugim golom ovaj put iz penala za konačnih 3:0. Da sve bude crno za goste pobrinuo se Garcija koji je u 87. minuti dobio crveni karton.

Vjerovali ili ne, Barcelona je fenjeraš grupe E bez bodova i bez postignutog gola sa gol razlikom 0:6.

U drugom meču ove grupe Bayern se bez problema obračunao sa kijevskim Dynamom i slavio sa 5:0. Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandovski, dok su golove još postigli Gnarby, Sane i Choupo-Moting.

Zanimljivo je večeras bilo i u grupi G.

Salzburg je dočekao Lille i poveo sa 1:0 u 35. minuti pogotkom Adeyemija iz penala. Isti igrač ponovo sa bijele tačke pogađa za 2:0 u 53. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadu gostima vraća Yilmaz golom u 62, minuti smanjuje na 2:1, ali to je ostalo kao konačan rezultat utakmice.

U istoj grupi, Wolfsburg je ugostio Lille i meč je završen remijem 1:1. Domaći su poveli golom Stefena u 49. minuti, a izjednačenje gostima donosi Rakitić golom sa bijele tačke u 86. minuti, a prethodno je Guilavogui kod domaćih dobio drugi žuti karton i isključenje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nameno000
Eto ti sad zutokljunac.Mislim da Barca nema u ekipi veznjaka kao sto je Pjanic.Sad mu sve to dolazi na naplatu,Benfica ih poderala ko budale.
24 1
BoS4NcHeR0s
Kako je lijepo gledati kako barca tone,sve dublje i dublje???
19 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi