Barcelona u posljednji čas pronašla pojačanje: Ronaldo stiže na Camp Nou

Mladi urugvajski defanzivac

Barcelona u posljednji čas pronašla pojačanje: Ronaldo stiže na Camp Nou

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta dovela nekoliko zvučnih pojačanja, ali su iz katalonskog kluba poručili da prelazni rok za njih još uvijek nije završen.

Španski mediji prenose da je sportski direktor kluba Eric Abidal u pregovorima s nekoliko klubova, te da želi dovesti barem još jednog novog igrača do kraja ovog mjeseca. Također, klub je odlučio angažovati i mladog urugvajskog defanzivca Ronalda Arauja.

Ovaj štoper trenutno igra za Boston Riveru, a danas je doputovao u Barcelonu na ljekarske preglede nakon čega bi trebao potpisati ugovor. Ronaldo će prvo igrati za Barcelonu B, ali su iz kluba poručili da će mu dati šansu u prvom timu ukoliko opravda očekivanja.

Još uvijek ostaje da se Barcelona dogovori s urugvajskim timom oko visine obeštećenja. Katalonci nude 1,5 miliona eura plus bonuse, no Boston traži čak pet miliona eura za Ronalda uz dodatne bonuse ukoliko uspije izboriti mjesto u prvoj ekipi Barce.

Top Komentari

futbol
Sramotite se s ovakvim clickbait naslovima, znate i sami da je Ronald a ne Ronaldo... fuj
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije