Sedmorici igrača Barcelone u junu ističe ugovor, a čelnicima kluba je samo jedan prioritet

Povratak otpisanih

Sedmorici igrača Barcelone u junu ističe ugovor, a čelnicima kluba je samo jedan prioritet

E. Škorić

Barcelonin prioritet je obnova ugovora Ousmanea Dembelea, koji je za klub vezan do ljeta 2024. godine, no čak sedmorici u ljeto 2023. godine završavaju trenutni ugovori.

Prošlog ljeta je Dembele produžio ugovor na još dvije sezone, a sjajnim partijama u posljednje vrijeme natjerao je čelnike da ubrzaju stvari i da rade na novom ugovoru.

No, pored njega, vodstvo kluba imat će pune ruke posla zbog ugovora sedmorici igrača koji su tu do ljeta 2023. godine.

Sergio Busquets, Memphis Depay, Sergi Roberto, Marcos Alonso, Héctor Bellerín te golmani Iñaki Peña i Arnau Tenas, svi oni su od ljeta slobodni igrači i klub će morati da radi na njihovim ugovorima ako ima namjeru da ih zadrži, a neke od njih jasno ne želi izgubiti.

Već je sada izvjesno da je iskusni Busquets spreman da ide u Sjedinjene Države, a Sergi Roberto bi također mogao prema MLS-u, dok je Depay još jedan od onih na koje klub ne računa u budućnosti, barem u ovom momentu.

Što se Bellerina i Alonsa tiče, klubu ostaje sezona da vidi kakvi će biti učinci i na osnovu toga će donijeti odluku, dok bi spomenute golmane svakako željela zadržati u rosteru kako bi bili tu kada bude potrebe da stanu na gol.

Najduže ugovore u trenutnom rosteru Barcelone imaju Kounde, Raphinha, Ansu Fati i Feran Torres. Svi su oni ugovorima vezani do ljeta 2027. godine. Godinu dana ranije ugovori će završiti Lewandowskom, Pablu Torreu, De Jongu, Kessieu, Pedriju, Christensenu, Arauju i Ericu Garciji.

Katalonski klub imao je turbulentnu sezonu iza sebe, no prethodno ljeto i brojna pojačanja dovela su tim ponovo u vrh. Xavijeva ekipa trenutno ima 16 bodova i nakon šest kola je bez poraza. Ispred je Real Madrid sa maksimalnih 18 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom sedmom kolu, koje počinje večeras, Baarcelona će u goste Mallorci i taj meč je na programu u subotu navečer od 21 sat, dok dan kasnije, s istim početkom, sastaju Real Madrid i Osasuna.

Po svemu prikazanom, biće ovo sezona u kojoj će u La Ligi bitku za šampionsku titulu voditi isključivo dva najveća kluba - Real Madrid kao aktuelni prvak i Barcelona, koja se najzad probudila i krenula putem kakvim je išla prije nekoliko godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi