Zabio gol i krenuo da slavi, a onda ga je Xavi zaustavio i cijelom svijetu pokazao kakav je kapiten

David Villa u rubrici "gol dana"

Zabio gol i krenuo da slavi, a onda ga je Xavi zaustavio i cijelom svijetu pokazao kakav je kapiten

Endin Čaušević

David Villa u Barceloni je imao nekoliko odličnih sezona, ali sve je pokvarila teška povreda koju je ovaj napadač zadobio krajem 2011. godine.

Villa je u katalonski klub stigao na ljeto 2010. godine i to je bio pun pogodak Barcelone jer se pokazao kao fantastično pojačanje.

Već u prvoj sezoni s Barcelonom je osvojio sve što je mogao, a posebno navijači pamte njegov fantastičan pogodak u finalu Lige prvaka 2011. godine kada je postavio konačnih 3:1 protiv Manchester Uniteda.

Tog ljeta Barcelona je odradila ljetne pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama, a u jednoj utakmici upravo je Villa bio u centru pažnje.

Iskusni napadač tada je postigao pogodak glavom na asistenciju Thiaga Alcantare, te je Barcelona jutros objavila ponovo taj gol u rubrici "gol dana".

No, ono što je mnogima bilo interesantnije od tog gola jeste reakcija Xavija Hernandeza koji je danas trener Barcelone.

Oglasi

Xavi je godinama bio kapiten ovog tima i ponašao se kao pravi vođa na terenu, a njegova reakcija kada je Villa postigao ovaj gol i počeo ga slaviti najbolje pokazuje da mu je tim bio na prvom mjestu.

Villa se nakon gola zahvalio Thiagu na asistenciji i pokazao je rukom prema njemu, ali je potom krenuo u suprotnom pravcu da ga proslavi.

Međutim, Xavi ga je odmah zaustavio i pokazao mu da trebaju svi da idu kod Thiaga kako bi zajedno proslavili pogodak što se na kraju i desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U centru pažnje Barcelonine objave je trebao biti gol Davida Ville, ali na kraju je to bila Xavijeva kapitenska reakcija. U komentarima su skoro svi samo to komentarisali i poručili da nije čudo što je Xavi danas trener i pravi lider "nove Barcelone".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi